Ništa od smjene

Konobar dao otkaz nakon što ga je šef upozorio da ne smije piti na slobodan dan

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Što radimo na svoje slobodne dane tiče se samo nas. Ili?Piti alkohol na radnom mjestu je zabranjeno, no što radimo u svoje slobodne vrijeme ne bi se trebalo ticati šefa. Ili?


Kako Mirror piše jedan konobar je dao otkaz na poslu jer ga je šef prozvao zbog ispijanja alkohola u slobodno vrijeme, odnosno na slobodan dan. 


Naime, jedan konobar je u tri ujutro dobio poruku od svog šefa da bi trebao doći na posao idućega dana i odraditi smjenu od 11 ujutro do 10 navečer. 
Kada je zaposlenik na tu poruku odgovorio da, nažalost, ne može doći na posao jer je to njegov slobodan dan, šef je napisao da treba biti timski igrač jer se sve ne vrti oko njega. 


Na to je konobar odgovorio da je trenutno u izlasku te da je popio koju čašu alkohola te ne želi doći na posao mamuran. Uz to ga je upitao zbog čega mu sve javlja toliko kasno. 


Šef je na to odgovorio da on uvijek treba biti spreman te da pretjerana konzumacija alkohola nije dobra jer on mora biti spreman u bilo kojem trenutku uskočiti kolegi na poslu. 


Zaposlenik ga je upitao kako on njega može prozivati za konzumaciju alkohola na njegov slobodan dan. Šefu je naglasio da mu je ranije javio da imaju problema s manjkom zaposlenika, organizirao bi svoje slobodno vrijeme drugačije. Tada je napisao da ako je toliko hitno, smjenu može odraditi i on. 


Šef je zatražio da o njegovom stav razgovaraju uživo, no konobar je dao otkaz. Njegov nadređeni je odmah pokušao smiriti situaciju igrajući na kartu pijanstva, no konobar se držao svoje odluke. 


Kakav je vaš stav – smije li nadređeni prozivati svoje zaposlenike zbog onoga s čime se oni bave na svoje slobodne dane?