Stephanie Valentine

Make up artistica otkriva koliko nam je kistova zapravo potrebno za šminkanje

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Jednostavan savjet koji štedi i vrijeme i novac.Kist za podlogu, za puder u prahu, za highlighter, za bronzer, za rumenilo, za sjenilo… Je li nam uistinu potreban cijeli arsenal kistova kako bi postigli onaj kompletni make up look?


Ako je pitati make up artisticu Stephanie Valentine potrebno nam je svega dva kista kako bi postigli željeni izgled uz pomoć šminke. Ona ima fantastičan trik kojeg svakako vrijedi isprobati. 


Stephanie Valentine na TikTok je poznata kao glamzilla i tamo redovito objavljuje korisne i inovativne trikove za šminkanje. 
U jednom videu je tako objasnila svojim pratiteljima da im je potreban jedan “suhi” i jedan “mokri” kist. 


Kako objašnjava, uz pomoć mokrog kista nanosimo tekuće i kremaste proizvode kao što su primer, tekući puder, kremasti korektor, bronzer i rumenilo. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Stephanie Valentine (@glamzilla)Sa suhim kistom nanosimo proizvode u prahu, poput pudera za matiranje te bronzera ili rumenila. 


Objasnila je da je ovaj trik naučila na setu snimanja glazbenih spotova. Kada se kojim nesretnim slučajem make up uništi, uz pomoć samo dva kista se on ponovno popravi.


Ovaj trik funkcionira jer tekući i kremasti proizvodi se zadržavaju na kistu. Kako je vlažan, lako se opere nakon korištenja pojedinog proizvoda te se odmah može ponovno upotrijebiti. Suhi pak proizvodi se jednostavno čiste uz pomoć maramice jer ne ostavljaju pigmente na dlačicama kista. 


Kako bi učinak bio potpun, za tekuće proizvode koristite kist sa sintetičkim dlačicama, dok za suhe proizvode onaj od prirodnih dlačica.