Koliko redovito se bavite make up higijenom?

TikTokerica šokirala informacijom koliko često trebamo prati make up kistove

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Većina nikad ne pere svoje make up alate baš toliko čestoBudite iskreno – kada ste zadnji put oprali svoje make up kistove i spužvice? Ako ste morali zastati koju sekundu i dobro razmisliti, vjerojatno je to bilo davno. U tom slučaju trk u kupaonicu – vrijeme je da napokon operete svoje make up pomagače!


Šminkanje pruža slobodu, danas uistinu ne postoje pravila kako bi se točno trebali šminkati. Dok je prije 15-ak godina šminkanje bilo, slobodno možemo reći, sramežljivo, danas uz pomoć društvenih mreža možemo na licu iskazati svu svoju kreativnost i osobnost. 


No, ipak postoje određena pravila kojih bi se ipak trebali držati. Ako ništa, onda zbog zdravstvenih razloga. Jedna od pravila je i redovito pranje make up kistova i spužvica, a upravo to je stavka koju mnogi zaboravljaju. 
Na TikToku je profesionalno make up artistica podijelila videu u kojem je istaknula koliko često bismo trebali prati naše alate za šminkanje. 


Na profilu @AskEllenBeauty objavila je video koji je u međuvremenu pregledan preko dva milijuna puta. U njemu je istaknula što ona kao profesionalna make up artistica nikad ne bi radila. 


@askellenbeauty Honestly No.5 is a bugbear for me 😆 #makeup #5thingsiwouldneverdo #aussie #nofilter #learnontiktok #makeupartist #promakeup ♬ original sound – AskEllenBeauty


“Nikad ne bih kist više od jednom prije nego ga operem. Jednom sam imala klijenta koji je dobio infekciju zbog prljave spužvice – njene vlastite spužvice da se razumijemo. Perite i mijenjajte redovito iste”, objasnila je. 


Komentari su se samo nizali. Dok su pojedinci naglasili da i sami kistove i spužvice redovito peru, većina se složila da to uopće ne radi. 


Kistovi i spužvice, pogotovo oni alati koje koristite za nanošenje tekući i kremasti make up mogu postati pravi izvor bakterija. Kako biste to spriječili redovito perite svoje make up pomagače. To ne mora biti baš nakon svakog korištenja, no jednom tjednom nježno operite svoje kistove i spužvice. Tako se na njima između ostalog neće skupljati puno ostataka proizvoda, što znači da ćete ih puno lakše oprati. 


One kistove koje biste trebali svaki put prati su oni za nanošenje pigmentiranog sjenila u upečatljivim bojama. Ne želite da u brzini šminkanja na posao umjesto nude boje na kapak nanesete neonsku zelenu koju ste koristili za izlazak.