Za prste polizati

Kolač s jabukama i orašastim plodovima – zdrav i neodoljiv u isto vrijeme

Foto: iStock

Foto: iStock



Nikad ne možete pogriješiti s kolačem od jabuka i cimeta s dodatkom orašastih plodova. Zdravija verzija s Fitforfun je također odličan odabir za doručak ili međuobrok.


Sastojci:


  • 40 g lješnjaka
  • Pola limuna
  • 2 srednje velike jabuke
  • 80 g brašna
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 2 čajne žlice praška za pecivo
  • 1,5 čajne žlice cimeta
  • Sol
  • 80 g kokosovog ulja
  • 3 jaja
  • 120 g šećera kokosovog cvijeta
  • 2 jušne žlice mlijeka
  • 2 jušne žlice svježeg sira
  • 1 čajna žlica meda ili sirupa od agave

Priprema:


Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva. 


Lješnjake prepržite 10 minuta u pećnici.
Pripremite okrugli kalup promjera 26 cm s papirom za pečenje.
Iscijedite sok od limuna i naribajte koricu.
Jabuke operite, ogulite i narežite na 2 mm tanke komadiće koje prelijte limunovim sokom.
Izvadite lješnjake i ostavite da se ohlade, pećnicu ostavite da radi.
Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli.
Pečene lješnjake zdrobite u komadiće.
Otopite kokosovo ulje.
Pomiješajte jaja i kokosov šećer. Dodajte ulje.
Smjesi postepeno dodajte pomiješane suhe sastojke i mlijeko.
Smjesi umiješajte sir, pola jabuka i koricu od limuna.
Tijesto raspodijelite u kalup ravnomjerno i na vrh dodajte ostatak jabuka i pola lješnjaka.
Kolač ostavite da se peče 35-45 minuta.
Nakon što se kolač ohladi pospite ga s ostatkom lješnjaka i malo otopljenog meda ili agavinog sirupa.