Odgovor

Kada vaša beba može početi spavati s plišancima u krevetiću?

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

U krevetićima ne bi smjelo biti ništa što blokira disanjeSvi novi roditelji zapitat će se kada je pravo vrijeme da njihovo dijete može spavati s plišanom životinjom.


Američka pedijatrijska akademija preporuča roditeljima da u krevetiće svojih beba ne stavljaju ništa što bi im moglo blokirati disanje (npr. deke, jastuci, popluni, jorgani, plišane životinje) barem prvih 12 mjeseci života.


Takvi predmeti povećavaju rizik od gušenja i sindroma iznenadne smrti dojenčadi, koji je vodeći uzrok smrti beba u dobi od 1 mjeseca do 1 godine.


Foto: Pexels

Foto: Pexels
Pokrivači, plišane životinje i drugi paperjasti predmeti poput branika za krevetić također mogu skupljati prašinu, što može dovesti do začepljenja sinusa i problema s disanjem za vašu bebu ili one s astmom.


Nakon prvog rođendana vaše bebe, rizik od sindrom dramatično opada. Ipak, mnogi stručnjaci predlažu da roditelji pričekaju barem do djetetovog drugog rođendana prije nego uvedu mekane materijale poput plišanih životinja u prostor za spavanje svog djeteta, piše babygooroo.


Kada odlučite staviti plišanu životinju u djetetov krevet, odaberite onu bez gumba, vrpci, tvrdih očiju i drugih dijelova koji se mogu lako skinuti.