Okoloočna krema

Jeste li sigurni da znate kako se pravilo nanosi krema za oči?

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Vodič kroz kupnju i korištenje okoloočnih kremaU skin care rutini jedan od neophodnih koraka je i nanošenje kreme za područje oko očiju, odnosno ozbiljnije rečeno okoloočne kreme. 


Kreme za ovo osjetljivo područje na licu razlikuju se od onih za ostatak lica i to prvenstveno jer je koža oko očiju tanka i osjetljiva te stoga traži dodatnu i posebnu njegu. 


Okoloočne kreme posebno su namijenjene za područje oko očiju jer svojim sastojcima i teksturom pružaju tom dijelu kože sve ono što je potrebno. One su nešto gušće i masnije, koncentriranije su i prilikom nanošenja nam je potrebna manja količina. Najčešće se nanose navečer, posebno ako tijekom dana volite imati puni make up na očima. No, kreme možete isto tako nanositi i tijekom svoje jutarnje skin care rutine.
Koža oko očiju je izuzetno tanka, sklonija je isušivanju i zbog svega toga se prve bore uvijek vide na tom dijelu lica. Također mnogim ženama podočnjaci pridaju veliku brigu. 


Upravo zbog toga su to sve razlozi zbog kojih je potrebno nanositi kremu za oči. Kao i kod drugih skin care proizvoda, potrebno je odabrati onu prikladnu kremu koja će pristajati vašem licu. 


Kako kupiti onu idealnu okoloočnu kremu?


Naravno, univerzalno pravilo ne postoji, no dobra vijest je što, za razliku od ostatka lica, većina krema će imati pozitivno djelovanje – neke manje, neke više, sve ovisi o vašoj koži. Prije kupnje kreme razmislite koji tip kože imate te kako se ponaša koža oko vaših očiju. Je li izuzetno suha, zateže li, imate li puno bora, jesu li kapci masni? Sve su to pitanja na koja trebate imati odgovor. 


FOTO: iStock
Prilikom kupnje proizvoda imajte na umu vaš tip kože i probleme koje želite sanirati/ublažiti


Nakon toga je vrijeme je za odabir kreme. Uvijek možete isprobati popularne proizvodi jer ipak njihova popularnost govori i o njihovoj uspješnosti. No, svakako prije toga provjerite sastav i što točno dotična krema obećaje. Primjerice, ako nemate problema sa suhom kožom ili pak imate masniji kapak, nema potrebe da koristite kremu koja pruža jaču hidrataciju. Za vas je prikladna normalna krema. Ako pak s druge strane imate problema s natečenim očima, možda biste trebali isprobati kremu koja sadržava kofein. 


Kako nanositi kremu za oči?


Nakon što ste kupili okoloočnu kremu, vrijeme je da je uvrstite u svoju skin care rutinu. Postoji par pravila za ispravno nanošenje ovog proizvoda. Ono najvažnije pravilo je da nikad, ali nikad kremu ne trljajte u kožu nego nježno tapkate. 


Kada je količina u pitanju, nanosite pola do jednog zrno graška. Najbolji način je da na dlan istisnete potrebnu količinu proizvoda te s prstom isprva nanosite male točkice na oči. 


Važno je i na koja područja to činite. Isprva nanosite proizvod na područje ispod oka, od unutarnjeg prema vanjskom luku. Raspodijelite u malim točkicama količinu proizvoda. Nakon toga dvije do tri točkice nanesite uz vanjski rub kapka prema obrvama. Slijedi sami kapak, prateći luk od vanjskog do unutarnjeg dijela oka. 


Nakon toga slijedi nježno utapkavanje proizvoda sljedeći isti smjer kretanja kao i kod nanošenja samog proizvoda. Još jednom napominjemo, nipošto nemojte trljati proizvod nego ga nježno tapkajte sve dok se ne upije. 


Okoloočna krema je veoma važan dio redovitog skin carea. Upravo područje oko očiju prvo pokazuje znakove umora, isušivanja, manjka njege te znakove starenja.