Markting VS redakcija

Jesmo li dobre kuglačice? Nikako. Ali svejedno vam prenosimo fora iskustvo kuglanja

Lucija Sučić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nakon pomnog dogovaranja, pronašle smo mjesto na kojem smo se pošteno ispuhaleKada bi nekim terminom opisivali našu lifestyle redakciju, usporedili bi ju sa prosječnim milenijalcem – osobom koja je u super godinama te balansira periode ili mira, organizacije i posloženosti ili pak kreativnog, ali produktivnog kaosa kada poput hobotnice obavlja stotinu poslova odjednom.


Krenuo je udarni prosinac što za našu redakciju znači samo jedno: upaljen je hobotnica „mode”.


Kada stisnu rokovi, obveze sastanci i novinarski tereni, važno je zadržati dozu opuštenosti i optimizma te s vremena na vrijeme presjeći tjedan kvalitetnim druženjem za punjenje baterija. Nedavno smo odlučile stati na kraj prosinačkoj „mašineriji” i učiniti upravo to.

Savršeno mjesto za otpuštanje stresa


I tako smo se jednog prosinačkog popodneva odlučile okupiti nakon posla i riješiti sav nagomilani stres. Razgovarajući o tome, nametnulo se pitanje lokacije jer, budući da smo totalno različite, mjesto druženja moralo je biti nešto što će zadovoljiti svačiju želju i potrebu.


Želju naše Kristine iz marketinga za aktivnim rješavanjem stresa (samo da je neka igra), potrebu marketinške kolegice Andree za dobrom hranom (budimo realni, tko ne voli dobro pojesti?), uvjet web urednice Sandy da bilo gdje da krenemo – mora postojati kava i želju novinarke Lucije za mjestom gdje se može opustiti.


Nakon pomnog dogovaranja, napokon smo pronašle mjesto koje je odgovaralo svim navedenim uvjetima, a to je bila Kooglana u Tower Centru Rijeka. Dodatni znak da smo pronašli najbolje mjesto za after job zabavu bila je i činjenica da naša Sandy još nikada nije kuglala, a malo smijeha svima bi nam dobro došlo.


Ušle smo u Kooglanu u totalnom „Seks i grad“ stilu pa nam je prva točka bila njihov cosy kafić u kojem smo se ugrijale, opustile i opskrbile s dovoljno kofeina da igramo kao velike.


 


Red smijeha, red igre, red finger fooda


Nakon vijećanja kojoj od nas cipele za kuglanje stoje smješnije dok smo koračale prema stazi, postavilo se glavno pitanje: tko igra protiv koga? Odgovor je bio očit, i naravno da se formirao „tim marketing“ protiv „tima novinarki“.


Ako sam vam do ove točke čitanja prodala priču o „četiri vrle kuglačice“, sama sebi ću dati pet. Statistika je bila takva da je od nas četiri; tri imalo volju, a jedna znanje kuglanja, pa vam nećemo pričati o rezultatima, ali reći ćemo ovo: zabavile smo se i smijale čitavo vrijeme.


Naše (ne) znanje kuglanja nije bilo važno niti umanjilo našu zabavu, a jedino je bilo očito u likovanju „tima marketing” no dobro, nećemo zamjeriti (iako pamtimo!).

Vjerne našem trenutnom „hobotnica načinu rada” i multitaskingu, odlučile smo nešto prigristi, ali dok još uvijek kuglamo. Bila bi šteta prekidati zabavu na stazi, a srećom, hrana u obliku finger fooda dolazi do nas ravno na stazu.


Drugim riječima, stigle smo jesti, kuglati, nazdraviti i dobro se nasmijati unatoč činjenici da pojma nemamo o kuglanju. Dobro društvo i zabavno mjesto napravili su svoje, a štoviše, već je pao ekipni dogovor da jednom mjesečno imamo okršaj nakon kojeg „gubitnice” plaćaju klopu.


Govoreći o klopi, nakon kuglanja koje je iz nas izbacilo sav stres, ali i uzelo nam energije, bile smo spremne za neki konkretan obrok u restoranu Kooglane.


Najjače after job druženje


Sada nam je jedini „problem“ bio odlučiti što pojesti od tolikog izbora? Odlučile smo se za gurmansku platu koju čini ukusno meso s roštilja, grillani šampinjoni (koje je pohvalila vegetarijanka u ekipi), nekoliko vrsta krumpirića i salate. U ponudi su još i burgeri te mnoštvo jela s roštilja, a kada vam padne šećer ili se pripremate za novu rundu kuglanja – tu su i odlični deserti.


Jesmo li najbolje kuglačice koje je Rijeka vidjela? Nismo.


Je li to toliko važno? Uopće ne.


Jesmo li imale najjače after job druženje? E pa to jesmo.(Ne)uspješno rušenje čunjeva od strane naše Sandy i učestalo pojavljivanje izraza „gutter” na ekranu iznad staze, trenutno nam je glavna zezancija u redakciji, a opasno razmišljamo i o tome da Kristina bude sama svoj tim. Što bi naša najgora kuglačica u ekipi rekla: „Možda sam falila sve čunjeve, ali zato s Kooglanom nisam falila!“
__


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Kooglana.