Predstava boja

Jesen je čarobna! Evo izvrsnih razloga da ju volite

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Temperature počinju padati, ali svijetle boje jeseni nas grijuJesen je prekrasno godišnje doba. Jesenski ekvinocij označava kraj ljeta i početak putovanja prema zimi uz pravu predstavu mirisa i boja tipičnih za ovo godišnje doba.


Neka vas ne obeshrabre prvi kišni dani i naučite cijeniti jesen u svim njezinim aspektima. Temperature počinju padati, ali svijetle boje jeseni nas griju.


Evo razloga zašto zavoljeti jesen i prigrliti ju punim plućima:
1. Boje jeseni su prekrasne


Jesen je godišnje doba u kojem se priroda očituje svojim najljepšim bojama. Nemoguće je ne ostati opčinjen fantastičnim jesenskim bojama lišća i drveća.


Samo prošećite parkom i shvatite koliko je priroda divna ove sezone. Boje jeseni opuštaju nas i razveseljavaju unatoč činjenici da je ljeto iza nas.


2. Možemo ići skupljati kestene


Ljubitelji kestena mogu jesenske mjesece iskoristiti za odlazak u berbu. Mnogi od vas prisjetit će se izleta iz djetinjstva u kojima ste poslijepodne provodili u branju kestena u društvu cijele obitelji, a navečer se okupljali i uživali u izvrsnim pečenim kestenima.


A oni koji znaju prepoznati i razmiju se u gljive moći će iskoristiti jesen i za odlazak u berbu i ovih jesenskih plodova.


3. Snimamo najbolje fotografije godine


Svatko tko voli fotografiju zna da su boje jeseni i tipična svjetlost ovog godišnjeg doba uistinu idealna kombinacija za snimanje prekrasnih fotografija.


Mislimo kako na fotografije posvećene prirodi kao takvoj, tako i na odabir jesenskog pejzaža kao pozadine za portrete. Ako volite fotografirati, ne propustite ovu priliku.


4. Kišne večeri u društvu knjige su super


Jesen prati i povratak kišnih večeri nakon ljetnih vrućina. Kada osjetite da ste malo umorni i želite se odmoriti, odlično je provesti mirnu večer u fotelji ili na kauču u društvu knjige i šalice čaja ili dobre tople čokolade.


5. Još uvijek nije prehladno za izlete i piknike


Početkom jeseni još uvijek nije toliko hladno da biste morali odustati od izleta na otvorenom. Dapače, možda vam se i tijekom jeseni posreći vikend sa gotovo ljetnim temperaturama.


Stoga je vrijeme da organizirate lijep izlet na selo ili u planine, a možda čak i piknik.


6. Možete nastaviti s obradom vrta


Ovisno o tome gdje živite, i u jesen možete nastaviti s obradom povrtnjaka. Tajna je u minimalnoj organizaciji i već tijekom ljeta predvidjeti što biste htjeli uzgojiti na jesen.


Imati bundeve i kupus iz vašeg vrta tijekom jesenskih mjeseci bit će uistinu veliko zadovoljstvo.


7. Napokon se možete okupiti oko kamina


Ukoliko ste u mogućnosti, u jesen ne propustite priliku da se okupite oko kamina ili peći sa svojim najdražima.


Toplina kamina doista je dobrodošla, a društvo prijatelja i obitelji tijekom jesenskih večeri grije srce i pomaže u smanjenju stresa.


A za one koji nemaju kamin? Stvorite gostoljubivo mjesto susreta: možda ispecite tortu ili kolačiće i pripremite se da izazovete jedni druge igranjem karata ili društvenim igrama.