Najljepše doba godine

Jednostavni trikovi kojima ćete savršeno ukrasiti božićno drvce

Dijana Ljubanović

FOTO/instagram @marinamcavoy @margusha____

FOTO/instagram @marinamcavoy @margusha____

Tajna ukrašavanja lijepog božićnog drvca je jednostavna: slojevi i još slojeva!Božićno vrijeme koje nam uskoro dolazi, upravo je zbog lampica, raskoši i iskričavosti najljepše doba godine koje nas čini sretnijima i podiže raspoloženje. Kićenje božićnog drvca u mnogim je kućanstvima cijenjena tradicija.


Elementi koji ulaze u ukrašavanje božićnog drvca – lampice, girlanda, vijenac, šljokice i kuglice kreiraju poseban ugođaj. Kićenje blagdanskog drvca izražava vaš stil, osobnost, naslijeđe i okolinu, a mogućnosti ukrašavanja su gotovo neograničene. Najbolja božićna drvca ispunjena su uspomenama, tradicijom i ukrasima.


Neki od njih imaju posebnu priču, neki ukrasi su ručno izrađeni, ali neki su odraz vremena budući da su trendi detalji kupljeni u trgovini.
Niste sigurni kako želite ukrasiti svoje drvce ove godine? Imamo pregršt ideja za božićno drvce. Uvijek je dobra ideja izraziti svoju osobnost idejama za ukrase koje vam omogućavaju da ostavite vlastiti pečat. Nakon što pronađete inspiraciju, slijedite naša tri jednostavna koraka za ukrašavanje božićnog drvca poput profesionalaca.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Kako ukrasiti božićno drvce poput profesionalca


Kreiranje blistavog blagdanskog drvca ne mora biti naporan posao. Potrebno je samo razumjeti kako međusobno funkcioniraju elementi. No, ono što je najvažnije od svega – za obitelj je važnije zajedničko uređenje nego težnja za savršenim dekorom. Ova tri koraka osigurat će da vaše drvo bude i voljeno i lijepo.


LED lampice


Ova svjetla za božićno drvce novija su od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti i ne proizvode toplinu. Obično su skuplje, ali su otpornije i potpuno sigurne za ukrašavanje božićnog drvca.


View this post on Instagram

A post shared by Maggy🎀 (@margusha____)Okrugle lampice


Izgledaju poput kuglica u boji na drvetu, i dok imaju blaži sjaj od mini svjetala, svjetlost koju proizvode pokriva veće područje. Uz njih ćete postići posebno efektan učinak i veselu atmosferu. Bojama i šarenilom upotpunit će ne samo drvce već i čitav prostor, a svakome tko se nađe u istoj prostoriji izmamit će osmijeh.


Retro svjetla


Kad se cijev s tekućinom na vrhu lampice zagrije, mjehurići plutaju gore-dolje unutar cijevi, nalik lava lampama. Eksperimentirajte s različitim shemama osvjetljenja dok ne pronađete onu koja vam se najviše sviđa. U redu je miješati svjetla.


View this post on Instagram

A post shared by Maggy🎀 (@margusha____)Dodajte girlande na božićno drvce


Ne postoje čvrsta pravila za ukrašavanje božićnog drvca kada je u pitanju namještanje girlandi. Počnite s vrha stabla i polako spuštajte girlandu između svake grane dok je spuštate niz drvce.


Da biste izbjegli neuredni izgled drvca, ukrasite svoje božićno drvce raznim vrpcama od običnih do otmjenih. Ukrašavanje božićnog drvca vrpcom popularna je alternativa girlandi. Labavo omotajte široku vrpcu s uzorkom oko cijelog stabla kao vodoravne trake. Pokušajte izraditi velike lukove od slične vrpce i pomoću njih ukrasiti grane drveća.


Jednom kad uvježbate ukrašavanje drvca vrpcom, pokušajte dekoraciju pojačati vrpcom okomito na drvetu, stvarajući kaskadne potoke vrpce od vrha vašeg drveta do podnožja, zavlačeći krajeve ispod vrha drvca.


View this post on Instagram

A post shared by Maggy🎀 (@margusha____)Objesite kuglice za božićno drvce


Posljednji korak u ukrašavanju vašeg drvca je vješanje božićnih kuglica. Evo što treba uzeti u obzir dok dodajete kuglice za božićno drvce. Da biste prikazali svoje omiljene ukrase, prvo ih postavite na istaknuto mjesto na drvcu. Zatim objesite svoje veće ukrase, ravnomjerno ih raspoređujući oko stabla.


Ornament kuglice u jednoj boji, ali nekoliko veličina i tekstura stvorit će kontinuitet od vrha do dna. Veće objesite na dno, a manje na vrh. Popunite prazni prostor srednjim i malim ukrasima. Obavezno objesite neke ukrase bliže deblu kako biste postigli dubinu.


Kuglice reflektiraju svjetlost kako bi vaše stablo zaiskrilo i iznutra. Učinite drvce personaliziranim dodavanjem posebnih predmeta, poput ručno izrađenih ukrasa, poruka prikvačenih štipaljkom ili ledenica.


Odmaknite se i proučite svoje drvo iz različitih kutova kako biste utvrdili ima li praznih mjesta koja treba popuniti.