Mačka čuvar

Iznenadila i vlasnika: Mačka po imenu Bandit spriječila pokušaj provale

A. P.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Probudila je vlasnika glasnim mijaukanjemČovjek iz Mississippija rekao je da je njegova mačka pomogla spriječiti pljačku u njegovom domu, a vjerojatno i spasila život.


Bandit, mačka teška 9 kilograma, živi sa svojim umirovljenim vlasnikom Fredom Everittom u predgrađu Tupela u Mississippiju.


Kad je najmanje dvoje ljudi prošlog tjedna pokušalo provaliti u njihov zajednički dom, mačka je učinila sve što je mogla kako bi ga upozorila na opasnost, izjavio je Everitt je za Northeast Mississippi Daily Journal, piše AP News.
“Čuli ste za pse čuvare”, rekao je Everitt. “Ovo je mačka čuvar.”Pokušaj pljačke dogodio se između 2:30 i 3 sata ujutro. Prvo ga je probudilo Banditovo mijaukanje u kuhinji. Zatim je odjurila u spavaću sobu, skočila na krevet i počela povlačiti jorgan i grebati ga po rukama. Everitt je znao da nešto nije u redu.


“Nikad prije to nije radila”, rekao je Everitt. “Pomislio sam, što se događa s tobom?”


Everitt je ustao i ugledao dva mladića ispred svojih stražnjih vrata. Jedan je imao pištolj, a drugi je pajserom pokušavao otvoriti vrata. Dok je Everitt otišao po pištolj uljezi su već pobjegli.


Iako nije zvao policiju, rekao je kako je situacija mogla drugačije završiti bez Bandita.


“Nije bilo sukoba, hvala bogu”, rekao je Everitt. “Ali mislim da je to samo zbog mačke.”