10 modnih pitanja

Ivana Jeločnik: ‘Nadam se da se hlače niskog struka u stilu Britney i Aguilere ne vraćaju na scenu’

Dijana Ljubanović

Foto: iStock/Instagram

Foto: iStock/Instagram

Upoznajte Ivanu koja plijeni predivnim modnim odabirima, ljepotom i energijom na koju nitko ne ostaje ravnodušanIvana Jeločnik jedna je od najzanosnijih Splićanki. Uvijek besprijekorno sređena, jedinstvenog stila koji se tako skladno uklapa u mediteransko okruženje njenog grada.


Ona je zaštitno lice brendova kojima je u fokusu profinjenost i kvaliteta. I to je upravo ona. Uvijek odmjerena, s jasnim stavom i očaravajuće lijepa. Osim što uvijek privuče pažnju na društvenim mrežama, vlasnica je frizerskog salona, putoholičarka i beskrajno ugodna osoba koja uvijek iskreno i uz osmijeh podijeli svoje znanje o modi i ljepoti.


To je vjerojatno ona čarobna formula uspjeha, pogotovo kada je riječ o javnom poslu. Red karizme, iskrenosti i spontanosti…
Njen Instagram profil, zasigurno je uvodi u svijet poznatih modnih autoriteta Hrvatske jer njene kombinacije prava su modna lekcija.


Baš zbog toga smo je ugostili u našoj rubrici 10 modnih pitanja i uživali u razgovoru koji je jedan od onih u kojemu se ne prosipa mnogo riječi, ali se toliko toga kaže.Kako bi opisala svoj stil i kakvu poruku šalješ svojim modnim odabirima?


Svoj stil bih opisala kao street elegance – kombinacije u kojima po danu možeš obavljati svoje obveze, a kad padne noć, otići na koktel ili u izlazak. Iako zvuči kao kliše, bitna je osoba koja nosi, a ne što se nosi. Recimo najbolje reakcije često dobijem na obični bijeli T-shirt s cool jeansom.Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije?


Odjeću biram po svom ukusu, ne pratim slijepo trendove i ne volim da cijeli grad nosi odjeću koju ja imam. Često sama prekrojim odjeću ili dodam neki dodatak koji će je učiniti drugačijom.


Najvažnije mi je da je odjeća dobrog materijala i da se ja u njoj dobro osjećam. Moji go-to izbor su cjenovno prihvatljivi high street dućani poput Zare, Bershke i Stradivariusa, ali uvijek se trudim izabrati manje ‘trendovske’ komade da bi izbjegla copy/paste sindrom splitskih ulica.Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar?


Svoj ormar ne mogu zamisliti bez dobrog jeansa, male crne haljinice, sakoa, bijele t-shirtice i šešira.Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove bi izdvojila kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema tvom mišljenju i dalje na modnom tronu i zašto?


Od 4 fashion week grada defintivno najviše volim Milano jer je sličan našem dalmatinskom mentalitetu i stilu. Van tih gradova bih istaknula Berlin koji ima vrlo cool stil posebno u hipsterskim četvrtima poput Kreuzberga koji je vrelo inspiracije.Prema tvom mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner ili dizajnerica svih vremena? 


Coco Chanel. Definitivno živim stil po njenoj poznatoj izreci: “Prije nego izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalu i skinite jednu stvar sa sebe”.


Kako je počela tvoja ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako si gradila svoj stil i postala zadovoljna njime?


Moja ljubav prema modi je počela od djetinjstva kad sam često prekrajala odjeću i pravila frizure svojim barbikama. Uvijek sam bila umjetnički tip i često sam znala prekrojiti svoj jeans ili jakne.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio tvoj pristup modi?


Definitivno – manje je više! I ljepota je u jednostavnosti.


Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


Hlače niskog struka u stilu Britney i Aguilere! Spas su ove ženstvene hlače i suknje visokog struka, njih obožavam…Najveći modni fail koji si imala?


Joj, bilo ih je. Sada se točno ne mogu sjetiti koji točno ali znam da bi najveći fail bio kad sam bila tinejdžerica i pokušavala zablistat na vjenčanjima u haljinama koje nisu pristajale mojim godinama!Materijal koji ne podnosiš na svojoj koži?


Materijali koji ne mogu podnijeti na svojoj koži su sintetika i poliester, volim prirodne materijale te uvijek biram pamuk, viskozu i lan.