Nova Klorane linija

Imate vrlo suhu kosu? Proizvodi s organskim cupuaçu maslacem mogu pomoći

Mija Dropuljić

FOTO/Klorane

FOTO/Klorane

Nova Klorane linija s organskim cupuaçu maslacem kreirana je za njegu vrlo suhe kose.Fascinantna biološka raznolikost Amazonije s više od 390 milijardi stabala i 16 tisuća različitih biljnih vrsta svima je dobro poznata. No klimatske promjene, suše i intenzivna deforestacija velika su prijetnja koja narušava ionako krhku ravnotežu, što je navelo neke stanovnike Amazonije na promjenu poljoprivrednih metoda, naročito na području šumarstva, kako bi rekreirali prirodne eko-sustave. 


U samom srcu te tehnike upravljanja zemljom, jedno drvo se ističe u nepreglednom drvnom bogatstvu Amazonije: cupuaçu. Domicilno stanovništvo je stoljećima koristilo pulpu njegovih obilatih plodova za hranu, vanjsku ljusku za izradu raznih predmeta, pa čak i sjemenke, od kojih se dobiva maslac bogat masnim kiselinama, idealan za njegu kože i kose. 


klorane_maslac
Klorane stručnjaci iz odjela za istraživanje i razvoj krenuli su u pustolovinu upoznavanja tog jedinstvenog drveta i na svom putu otkrili da cupuaçu ima nevjerojatna njegujuća svojstva: hranjiviji je gotovo 1,5 puta više od poznatog hranjivog sastojka, shea maslaca.


S obzirom da dermokozmetički brend Klorane oduvijek počiva na fascinaciji snagom biljaka i nesebičnosti u dijeljenju svoje botaničke ekspertize s ostatkom svijeta, ne čudi da je baš cupuaçu esencijalni sastojak nove Klorane linije za njegu vrlo suhe kose, grube i oštećene od raznih tretmana (sušenje fenom, izravnavanje i bojanje), linije u kojoj je sadržano svo bogatstvo i raznolikost Amazonije.


Što cupuaçu maslac čini tako posebnim?


Organski cupuaçu maslac bogat je masnim kiselinama (Omega-6 i Omega-9) koje jamče sjajna njegujuća svojstva. Iznimno njegujući djelatni sastojak čuva vodu koja se nalazi u epidermisu i vlaknima kose.


Formula s najmanje 83 posto sastojaka prirodnog podrijetla obiluje hranjivim sastojcima kao što su oleinska i linolna te arahidinska i behenska kiselina, koji dubinski hidriraju i hrane čak i najsušu kosu, a da je pritom ne otežavaju. Oštećena vlakna kose su osnažena i otpornija, a vaša kosa je oporavljena već nakon prvog korištenja.


Miris odlikuju tople, ugodne note kombinacije cvijeta frezije i mlijeka pamuka, koje Klorane proizvodima s organskim cupuaçu maslacem daju umirujuću nježnost koja nas poziva na kratkotrajni bijeg od svakodnevice. 


1. Temeljito čišćenje bez isušivanja


Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg šampona s organskim cupuaçu maslacem pružit će vašoj kosi bogatu njegu, hidraciju i divno opuštanje. Kremasta tekstura dubinski njeguje vlakna kose i obnavlja ih već od prvog korištenja.


Nova tehnologija čak i najsušoj kosi daje osjetnu punoću i gustoću, a da je pritom ne otežava.


klorane_suha_kosa

Klorane hranjivi i obnavljajući šampon s organskim cupuaçu maslacem (200 ml): 76,41 kn


2. Razmršena i dubinski nahranjena kosa


Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg balzama s organskim cupuaçu maslacem obnavlja i štiti oštećena vlakna kose. Kosa je razmršena, dubinski nahranjena i obnovljena sve do vrhova. Idealan je za kroćenje valovite i kovrčave kose


klorane_suha_kosa

Klorane hranjivi i obnavljajući balzam s organskim cupuaçu maslacem (200 ml): 98,50 kn


3. Dubinska obnova


Formula Klorane hranjive i obnavljajuće maske posebno je bogata organskim cupuaçu maslacem, što joj daje bogatu i gustu teksturu koja jamči učinkovitu obnovu i opuštanje kose.


Njezino 3u1 djelovanje omogućuje da razinu obnavljanja i hidracije prilagodite trenutnim potrebama vaše kose. Tako se može koristiti kako tradicionalna maska za trenutačnu njegu i obnovu.


Ostavljanjem na kosi preko noći, Klorane hranjiva i obnavljajuća maska djelovat će kao prava noćna krema za intenzivnu njegu vaše kose. I na kraju, može se koristiti i tijekom dana kako bi ukrotila vrhove i podarila kosi dodatni sjaj – zagrijte malu količinu u rukama, nanesite i uživajte u mekoj, sjajnoj i mirisnoj kosi. 


klorane_suha_kosa

Klorane hranjiva i obnavljajuća maska s organskim cupuaçu maslacem (150 ml): 179,90 kn


Vratimo prirodi barem dio onoga što nam daje


Klorane botanička fondacija posvećena je zaštiti Amazonije od deforestacije, garantirajući da će znanje i umijeće lokalnog stanovništva biti prenijeto dalje, kako stručnoj javnosti, tako i društvu općenito.


Poljoprivrednici u Santa Luziji dvadesetak se godina služe agrošumarstvom (poljoprivrednom tehnikom koja kombinira nekoliko komplementarnih lokalnih biljaka) kako bi zaštitili eko-sustav, nahranili tlo, borili se s deforestacijom i promicali biljnu i prehrambenu raznolikost.


Uz pomoć i savjete djelatnika Klorane botaničke fondacije, neiskusno lokalno stanovništvo iz zajednice Bela Aurora postupno se prebacuje na ovakvu, ekološki prihvatljivu praksu.


Fondacija predano radi na podizanju svijesti o važnosti prirode i prenošenju znanja s predaka na buduće generacije, a ostvareni su i konkretni ciljevi: u dvije godine aktivnosti zasađeno je 3185 cupuaçu stabala, a pošumljeno je 11,5 hektara zemljišta.


Kao dio agrošumarske inicijative na području zajednice Bela Aurora predstavljeno je osam novih vrsta, uključujući drvo kakaovca, acai palmu i drvo andirobu.