Miso minestrone

Imamo recept za iznimnu juhu, pravi je spoj Japana i Italije

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Idući put kada se zaželite tople juhe, isprobajte ovaj recept - vjerujemo da ćete ga nastaviti raditi i ubuduće!

Što se dogodi kada spojite japanski miso i dobro poznatu talijansku minestrone juhu? Između ostalog, iznimno jelo koje će oduševiti vaše okusne pupoljke!


Idući put kada se zaželite tople juhe, isprobajte ovaj recept – vjerujemo da ćete ga nastaviti raditi i ubuduće!


Sastojci


  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 5 suhih shiitake gljiva
  • 1 žlica bijelog misa
  • 1 žlica tamnog soja umaka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 75 grama orzo tjestenine

Priprema


Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, a kada se ugrije, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i mrkvu te pirjajte desetak minuta dok ne omekšaju.


Potom umiješajte shiitake gljive, a u posebnoj zdjelici umutite miso, soja umak i pileći temeljac i dodajte smjesu u tavu. Pojačajte vatru, zakuhajte pa dodajte orzo i kuhajte desetak minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša, prenosi Nigella.


Dobar tek!