Brojite li vi?

Studija pokazala: Evo koja je idealna brojka seks partnera u životu

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Previše ili premalo - postoji li uopće ta idealna brojka?Ta famozna seks brojka, čini se kako je uvijek ili premalo ili previše. Postoji li zapravo ona idealna brojka seksualnih partnera koja je, kako bi se reklo, onako baš taman?


Uvijek kada se uhvatimo u priču s partnerom oko te famozne brojke bivših seksualnih partnera, mrak nam padne na oči. Ne znamo što je gore – ako on ima puno veću brojku od nas ili mi od njega. Kako god ga okrenete, čini se da ono idealno ne postoji. No, znanstvenici su se uhvatili u koštac s ovim neugodnim pojmom i otkrili su koja je to savršena brojka. 


Na pitanje koja je to savršena brojka, čini se kako svaki pojedinac ima drugi odgovor. No, prema britanskoj agenciji “Illicit partners” to uopće nije taj slučaj. Oni su napravili istraživanje kako bi došli do odgovara na pitanja što većina misli koja je ona idealna brojka seksualnih partnera – 12 je magična brojka
40 % ispitanih muškaraca i 49 % su jednoglasno odgovorili – 12 seksualnih partnera je idealan broj. Zašto? Ispitanici su objasnili kako je to znak da je osoba otvorena i ima nekog seksualnog iskustva, ali da ipak ne djeluje kao osoba koja nije u stanju održati ljubavni odnos. 


U sklopu iste studije ispitanici su naglasili kako doživljavaju osoba koja je imala manje od 10 seksualnih partnera kao seksualno neiskusnu i manje otvorenu po pitanju seksu. Nije dobro imati i brojku iznad 19.


I muškarci i žene su objasnili kako smatraju da takva osoba “ganja trofeje”, previše voli sebe i da ju je teško zadovoljiti.