Dašak romantike

I ove sezone obožavamo nositi marame u kosi. Imamo inspiraciju za jednostavne i efektne frizure

Sanda Milinković

Foto: iStock, @fashion.wicked

Foto: iStock, @fashion.wicked

Čak i najobičniji rep postat će pravo malo čudo ako mu dodate maramuMarame u kosi jedan su od zaštitnih znakova ljetne sezone kada svojim frizurama želimo dodati dašak romantike i opuštenosti. Odličan su modni dodatak kojeg vrlo lako uskladimo s odjećom, cipelama i torbicom za neodoljiv ljetni look.


Najbolje od svega je što dolaze u svim mogućim bojama i uzorcima, a s obzirom na to da smo davno prestali pratiti stroga modna pravila o kombiniranju boja, ovoga se ljeta slobodno možete poigrati pa stvoriti nespojive kombinacije u kojima ćete zablistati.


Pronašli smo inspiraciju za jednostavne i efektne frizure uz koje ćete uvijek izgledati top, a sve što vam treba su gumica za kosu, ukosnice i naravno, marame.


Marame u kosi nepresušna su inspiracija
Za dane kada niste sigurni želite li kosu podignuti ili spustiti, kombinirajte oboje. Podignite prednji dio kose u neurednu punđu ili rep oko kojeg ćete zamotati maramu, a ostatak raspustite. Da vam bude lakše, rep ili punđu učvrstite gumicom za kosu pa vam ostaje samo omotati maramu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @fashion.wickedZa dane kada ste apsolutno sigurni da želite podignuti kosu, ali su vam rep i neuredna punđa dosadili, samo dodajte maramu. Podignutu kosu učvrstite ukosnicama i umotajte maramu okolo. Ili kosu možete podignuti u rep gumicom pa ju isplesti uz maramu u oblik punđe.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli SEA.SMITHS Style (@sea.smiths.style)Za dozu boho chica, odaberite maramu sa što više uzoraka i zavežite ju sa stražnje strane glave u čvor s raspuštenim vrhovima. Dodatno, možete na spuštenu kosu isplesti pokoju pletenicu koja će vam kasnije kosu pretvoriti u kovrčavu.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ?????? ??‍♀️ (@coline_broix)Ako ste spretniji s pripremom frizure onda se odlučite za pletenicu ili riblju kost kroz koju ćete uplesti maramu tako da se spaja s vašim pramenovima. Za one malo nespretnije, na gotovu pletenicu možete staviti jednu ili dvije manje marame te ih zavezati u neodoljive mašnice.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Anna Perich (@annaperich_artandsilk)Maramu u kosi možete nositi i kao obruč za kosu. Podijelite kosu na dva dijela i umetnite maramu u sredinu tako što ćete je zavezati na tjemenu. Prednji dio kose popravite prstima i odaberite hoćete li da vam kosa bude ravna ili ćete se potruditi i napraviti nekoliko kovrča, a stražnji dio kose može vam opušteno padati ili ga možete podignuti u rep.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Juniper Studio (@juniper_studio_)