Spoj koji oduševljava

“Huli Huli” piletina donosi Havaje na vaš tanjur

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Slatko-slana rapsodija

Jeste li ikada čuli Huli Huli piletinu? Ovo havajsko jelo nevjerojatno kombinira slatkoću voća sa sočnom piletinom i pravi je hit! Naziv dolazi od riječi „huli“ na havajskom znači „okretati“, što se odnosi na metodu kuhanja: piletina se nekoliko puta okreće na roštilju dok se prelijeva tom ukusnom marinadom.


Tajna ovog jela je u marinadi, u kojoj se meso marinira satima, a zatim peče na roštilju ili tavi dok ne porumeni i lijepo karamelizira.


Marinada za Huli Huli piletinu pravi se od soka od ananasa i soja sosa, plus mnogo drugih nevjerojatnih sastojaka koji piletinu čine nevjerojatno ukusnom! Ovu piletinu u havajskom stilu najbolje je poslužiti sa svježim pečenim ananasom i rižom za pravu havajsku gozbu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Sophia’s Recipe Haven (@sophiasrecipehaven)



Sastojci (za 6 osoba):


  • 1,5 kg pilećih zabataka bez kostiju
  • 90 g smeđeg šećera
  • 100 g kečapa
  • 230 ml soka od ananasa iz konzerve
  • 100 ml soja sosa
  • 2 žlice Worcestershire umaka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • ½ žličice mljevenog svježeg đumbira
  • 4 češnja mljevenog češnjaka
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice crnog papra


Priprema:


U velikoj vrećici koja se može ponovno zatvoriti pomiješajte smeđi šećer, kečap, sok od ananasa iz konzerve, soja sos, Worcestershire umak, jabučni ocat, đumbir, češnjak, papriku i mljeveni crni papar dok se ne sjedini. Sačuvajte malo marinade i pohranite je u hladnjak za kasnije. Koristit će se za premazivanje piletine. Dodajte piletinu u marinadu, pazeći da je sve ravnomjerno prekriveno. Zatvorite vrećicu i marinirajte u hladnjaku najmanje 4-6 sati ili po mogućnosti preko noći.


Izvadite mariniranu piletinu iz hladnjaka i ostavite je na pultu oko 20-30 minuta prije pečenja. U međuvremenu, zagrijte roštilj ili grill tavu i premažite uljem. Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, zatim je okrenite i pecite oko 3 minute. Premažite piletinu s preostalom marinadom, zatim je ponovno okrenite i pecite još 1-2 minute sa svake strane. Ponovite postupak dok ne bude potpuno pečena u sredini. Trebala bi se peći ukupno oko 15-16 minuta. Poslužite piletinu s pečenim ananasom i ukrasite mladim lukom. Dobar tek!