Ukusni zalogaji

Hrskavi tacosi s piletinom savršena su večera za sve ljubitelje brze hrane

M. Č.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ukoliko volite fast food klasike, ali ih želite pripremiti kod kuće u zdravijoj i svježijoj varijanti, ovo je recept za vas

Ako volite fast food klasike, ali ih želite pripremiti kod kuće u zdravijoj, svježijoj verziji, ovaj hrskavi taco wrap s piletinom postat će vaš novi favorit.


Ovaj recept kombinira sve što volimo u meksičkoj kuhinji – tostiranu kukuruznu tortillu, piletinu začinjenu taco miksom, rastopljeni sir, svježu salatu i rajčicu, uz dodatak kiselkastih jalapeño papričica koje savršeno balansiraju okuse.


Recept je jednostavan, priprema traje svega pola sata, a rezultat je toplo, kremasto i hrskavo jelo koje se jede bez pribora, savršeno za brzu večeru, film večer ili druženje s prijateljima.



Foto: Pexels

Sastojci


  • 2 šalice trgane piletine s pečenog pileta


  • 1 i ½ žlica taco začina


  • 5 tortilja (velikih, promjera 25 cm)


  • ¼ šalice rastopljenog sira


  • 4 tostade (kukuruzne tortille promjera oko 12 cm)


  • ¼ šalice kiselog vrhnja


  • 1 i ¼ šalice nasjeckane iceberg salate


  • ½ šalice nasjeckane rajčice


  • ¼ šalice ukiseljenih jalapeño papričica


  • 4 žličice biljnog ulja


  • Po želji: umak ranch ili dodatna salsa za posluživanje



Foto: Pexels

Priprema


Zagrijte piletinu


U tavi pomiješajte piletinu, ½ šalice vode i taco začin. Kuhajte na srednjoj vatri 3–5 minuta, dok se umak ne zgusne.


Složite slojeve


Na radnu površinu položite 4 velike tortilje. U sredinu svake namažite žlicu sira. Dodajte sloj piletine, a na nju stavite tostadu. Premažite tostadu s kiselim vrhnjem, zatim dodajte salatu, rajčicu i jalapeño papričice.


Zatvorite tortilju


Peti tortilja narežite na četiri dijela i stavite jedan komad na vrh svakog wrapa. Rubove donje tortille presavijajte prema sredini dok ne zatvorite punjenje.


Zapecite do zlatne boje


U tavi zagrijte žličicu ulja na srednje jakoj vatri. Stavite složenu tortilju šavom prema dolje i lagano pritisnite lopaticom. Pecite 1–2 minute sa svake strane dok ne postane hrskav i zlatan. Ponavljajte dok ne ispečete sve tacose.


Poslužite toplo


Prepolovite svaki taco i poslužite uz salsu ili ranch umak.


Savjet

Piletinu i nasjeckano povrće možete pripremiti dan ranije i držati u hladnjaku – tako će vam za večeru trebati tek nekoliko minuta da sve složite i zapečete.