Foto: Pexels
Ukoliko volite fast food klasike, ali ih želite pripremiti kod kuće u zdravijoj i svježijoj varijanti, ovo je recept za vas
povezane vijesti
Ako volite fast food klasike, ali ih želite pripremiti kod kuće u zdravijoj, svježijoj verziji, ovaj hrskavi taco wrap s piletinom postat će vaš novi favorit.
Ovaj recept kombinira sve što volimo u meksičkoj kuhinji – tostiranu kukuruznu tortillu, piletinu začinjenu taco miksom, rastopljeni sir, svježu salatu i rajčicu, uz dodatak kiselkastih jalapeño papričica koje savršeno balansiraju okuse.
Recept je jednostavan, priprema traje svega pola sata, a rezultat je toplo, kremasto i hrskavo jelo koje se jede bez pribora, savršeno za brzu večeru, film večer ili druženje s prijateljima.

Foto: Pexels
Sastojci
-
2 šalice trgane piletine s pečenog pileta
-
1 i ½ žlica taco začina
-
5 tortilja (velikih, promjera 25 cm)
-
¼ šalice rastopljenog sira
-
4 tostade (kukuruzne tortille promjera oko 12 cm)
-
¼ šalice kiselog vrhnja
-
1 i ¼ šalice nasjeckane iceberg salate
-
½ šalice nasjeckane rajčice
-
¼ šalice ukiseljenih jalapeño papričica
-
4 žličice biljnog ulja
-
Po želji: umak ranch ili dodatna salsa za posluživanje

Foto: Pexels
Priprema
Zagrijte piletinu
U tavi pomiješajte piletinu, ½ šalice vode i taco začin. Kuhajte na srednjoj vatri 3–5 minuta, dok se umak ne zgusne.
Složite slojeve
Na radnu površinu položite 4 velike tortilje. U sredinu svake namažite žlicu sira. Dodajte sloj piletine, a na nju stavite tostadu. Premažite tostadu s kiselim vrhnjem, zatim dodajte salatu, rajčicu i jalapeño papričice.
Zatvorite tortilju
Peti tortilja narežite na četiri dijela i stavite jedan komad na vrh svakog wrapa. Rubove donje tortille presavijajte prema sredini dok ne zatvorite punjenje.
Zapecite do zlatne boje
U tavi zagrijte žličicu ulja na srednje jakoj vatri. Stavite složenu tortilju šavom prema dolje i lagano pritisnite lopaticom. Pecite 1–2 minute sa svake strane dok ne postane hrskav i zlatan. Ponavljajte dok ne ispečete sve tacose.
Poslužite toplo
Prepolovite svaki taco i poslužite uz salsu ili ranch umak.
SavjetPiletinu i nasjeckano povrće možete pripremiti dan ranije i držati u hladnjaku – tako će vam za večeru trebati tek nekoliko minuta da sve složite i zapečete. |