Skincare rutina

Greška u njezi kože koju navečer radi gotovo pa svaka žena

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Priznajemo, i mi smo kriviKako izgleda vaša skincare večernja rutina? Očistite lice, nanesete sve potrebne proizvode za njegu kože i idete spavati? Niste jedini, većina žena obavlja svoju večernju skincare rutinu tim redoslijedom. 


Kada spomenemo greške koje prije spavanja rade žene, većina pomisli na neskidanje šminke. No, kako se zadnjih godina poprilično popularizirao skincare, rijetko tko u krevet ide sa šminkom. 


Dr. Alexis Stephens u svom videu je istaknula glavnu grešku koju većina žena radi prije spavanja – nanošenje proizvoda netom prije odlaska na spavanje. 
“Ono što riskirate, jest da cijela njega završi na vašoj jastučnici jer je koža nije stigla upiti”, objasnila je u svom videu na svom službenom Instagram profilu. Naglašava kako je idealno nanositi večernju njegu jedan do dva sata prije odlaska na spavanje. Tako ste sigurni da su svi sastojci završili upravo tamo gdje ih želite – u koži, a ne na jastučnici. 


Prednost ovoga je i to što kada vam se na koncu počne spavati možete odmah ići u krevet bez da prolazite sve skin care korake i tako se razbudite. Ili pak od umora uopće ne stignete do svoje kupaonice.