Foto Pixabay
Donosimo recept za tortu čiji su glavni sastojci – jogurt i jabuke
Recepti za kolače bez jaja nisu više ništa uobičajeno. Donosimo recept za tortu čiji su glavni sastojci ono što svatko od vas ima kod kuće – jogurt i jabuke.
Sastojici za kalup promjera 24 cm: 400 g jabuka (birajte neku sočnu sortu), 250 g grčkog jogurta, 250 g brašna, 125 g šećera, 150 g mlijeka, 16 g praška za pecivo, 2 g cimeta, šećer u prahu za posipanje
Priprema: Prije nego krenete s pripremom ovog kolača ostavite sve sastojke pola sata na sobnoj temperaturi. U posudi pomiješati grčki jogurt i mlijeko, nastaviti miješati pjenjačom i postepeno dodati sav šećer. Kada se šećer otopio, nastaviti miješati mikserom i postepeno dodati prosijano brašno. Kada ste sigurni da je tijesto glatko i bez grudica umiješati prašak za pecivo i cimet.