Foto: privatna arhiva
Pripremite palačinke na malo drugačiji način
Na kulinarskom blogu ‘Šparhet’ Zagrepčanke Željke Macan Čičko pronašli smo fini recept kojeg ćemo isprobati ovog vikenda.
Sastojci: 1 šalica pirea od batata, 1/2 šalice kiselog vrhnja, 1 šalica mlijeka, 1 jaje, 4 žlice otopljenog maslaca, 1 šalica brašna, 1 žličica praška za pecivo, 1 žlica meda, cimet, sol
Priprema: Batat ogulite, narežete na kockice i kuhate dok ne omekša. Ocijedite ga i izgnječite gnječilicom za pire. Pomiješajte pire od batata, vrhnje, mlijeko, jaje i med. Otopite dvije žlice maslaca na laganoj vatri pa dodajte smjesi. Na kraju umiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Palačinke (jedna jušna žlica smjese za jednu palačinku) pecite na ulju (može i kokosovo) 2 minute sa svake strane. Boja palačinki će biti ljepša ako ih pečete na malo više masnoće nego obične palačinke. Gotovu palačinku namazati linoladom, slagati 5 komada jednu na drugi i po vrhu staviti šumsko voće.