Raskošni ručak

PRAVA GURMANSKA POSLASTICA Veprovina na talijanski način

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock



Donosimo recept pomoću kojeg ćete postići izvanrednu mekoću i aromu mesa zahvaljujući marinadi obogaćenoj mediteranskim začinima.


Sastojci:


800 g veprovine


700 ml umaka od rajčice




1 mrkva


1 stapka celera


2 zrna češnjaka


5 čaša crnog vina


3 lista lovora


3 grančice ružmarina


3 žlice ulja


sol


papar


Priprema:


Meso vepra narežite na komadiće i stavite ga u veću posudu zajedno s režnjem češnjaka, lovorom, ružmarinom i povrćem narezanim na kockice. Posolite, popaprite i dodajte čašu vode i 4 čaše crnog vina. Pustite da divljač odstoji u marinadi jedan dan. Sljedeći dan narezan režanj češnjaka popržite na 3 žlice ulja i dodajte veprovo meso te marinadu i čašu crnog vina. Kad vino ispari, dodajte umak od rajčice i nastavite kuhati na laganoj vatri još 2 sata.


Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”