Recept Sanje Mijac

Ovog vikenda pripremite pulled chicken – trganu piletinu za 30 minuta

P. N.

Foto: Domaćica

Foto: Domaćica

Poigrajte se sastojcima i začinima i pripremite brzo i ukusno glavno jelo u kojem će uživati cijela obitelj



Autorica food bloga domacica.com.hr kaže kako je ovaj recept isprobala već nekoliko puta, u raznim varijantama: ljuto, s više pasirane rajčice, s manje pasirane rajčice, manje, više vode, i uvijek je ispalo odlično. “Ovo je recept kojim se također možete igrati, dodavati začine i povrće po želji, što god. Ja vam donosim onako kako ga ja radim”, kaže jedna od naših najuspješnijih food blogerica.


Sastojci za piletinu:


2 žlice maslinovog ulja


1 luk crveni ili ljubičasti




1 glavica češnjaka


500-600 g pilećih prsa


2 dl vode


3 dl pasirane rajčice


1 žlica origana


1 žlica crvene paprike


1 žlica češnjaka u prahu


1 žličica ljute dimljene


crvene paprike


sol i papar


Priprema:


Na dno velikog lonca stavite ulje. Luk i češnjak narežite na sitno ili usitnite u blenderu. Stavite na dno lonca. Piletinu posolite i stavite u lonac. Zalijte vodom i pasiranom rajčicom te dodajte začine čije omjere možete mijenjati po želji i ukusu. Sve dobro promiješajte, poklopite i stavite na jaku vatru 30 minuta. Nakon 30 minuta piletinu izvadite van na dasku pa ju uz pomoć 2 vilice istrgajte u sitne rezance. Trganu piletinu vratite u lonac i promiješajte s preostalom tekućinom unutar lonca. Poslužite je u burger pecivima, tortillama ili u tacos verziji.


Ideje za punjenje: mladi luk, rukola, baby špinat, radič, naribana mrkva, ljubičasti luk, prženi luk, dresing od jogurta, chia sjemenke, sezam, razni sirevi s okusima…


Korisne napomene:


Omjer vode i pasirane rajčice možete mijenjati. Što se tiče začina, slobodno možete dodati neke nove kao i razne mješavine začina baš za tacose i sl. Ako meso budete podgrijavali, a ono bude suho, samo mu ponovno dodajte malo pasirane rajčice.