Zdravi obrok

Osnažite imunitet hranom: Predlažemo super recept za smoothie koji vas čuva od bolesti

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ukusni i zdravi smoothie dat će vam toliko potrebni boost vitaminima koji osnažuju i energiziraju organizam.Savršeno ste zdravi, ali ipak pomalo zabrinuti zbog virusa? Zamijenite svoje uobičajeno piće za smoothie koji osnažuje imunitet i dovoljno odmarajte brinući o svom zdravlju. Recept koji donosimo u nastavku obliuje sastojcima koji su ukusni, ali su ujedno i prave energetske bombe. Riječ je o brzom i jednostavnom načinu da dobijete sve važne komponente zdravog obroka. Zaista je ključno da ga napunite proteinima, vlaknima i zdravim mastima kako biste osigurali da ne luče šećer u krv. 


Snažan imunološki sustav može vam značiti sve ako ste izloženi riziku da se razbolite. Najbolja prevencija je prilagodba prehrane koja uključuje sastojke za osnaživanje imuniteta. Smoothie su u svako doba poslastica u kojoj možete uživati kao u osvježavajućim obrocima ili zamjeni za obroke, ovisno o količini koju ste pripremili.


Puno je prekrasnih plodova posebno bogatih antioksidansima i fitonutrijentima koji vam pomažu da pojačate imunitet. Sok od šipka nagomilava super moćne polifenolne antioksidante kao i kalij. Za dozu zdravlja, u svoj smoothie ubacite klementine, jagode i mango za potebnu dozu vitamina C, jabuku za kvercetin koji je odličan u borbi protiv upala i protiv raka.
Chia sjemenkama obiluju vlaknima i omega-3 masnim kiselinama, protein u prahu bogat je bjelančevinama, dok grčki jogurt pruža probiotike i bjelančevine. Umiješajte i malo bademovog maslaca za više omega-3 masnih kiselina i zdravih masnoća. 


Recept za ružičasti smoothie koji jača imunitet


Sastojci


1/2 šalice soka od šipka


1/2 limuna


1/2 šalice običnog grčkog jogurta


1 klementina


1/2 jabuke, uklonjena jezgra


1/2 šalice smrznutih ili svježih jagoda


1/2 šalice smrznutih ili svježeg manga narezanog na kockice


1 žlica bademovog maslaca


1 žlica chia sjemenki


1 žličica vanilije


1/2 šalice zdrobljenog leda


Priprema


Sve sastojke dodajte u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Sipajte u čaše i uživajte!