Foto Istock
Ako vam šest muffina nije dovoljno udvostručite sastojke ili punite manje kalupe, ali u tom slučaju skratite vrijeme pečenja
Klasični muffini od lješnjaka, koje možete i ne morate ukrasiti tučenim ganacheom od čokolade (omjer vrhnja i čokolade neka bude 1 naprama 1, odnosno na 1 dcl slatkog vrhnja stavite 100 g mliječne čokolade) mogu biti savršen izbor za jednostavan blagdanski kolač. Najviše će im se radovati djeca.
Sastojci: 2 jaja, 50 g brašna, 100 g šećera, 100 g masalaca, 50 g fino mljevenih lješnjaka, 1/2 bustina di lievito per dolci, bjelanjak jednog jajeta
Za ukrašavanje: 100 g mliječne čokolade, 1 dcl vrhnja
Muffine ohladiti. Ganache izraditi mikserom, staviti u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo formirajući »ružicu« istisnuti na svaki muffin. PO želji možete još staviti neke prigodne jestive ukrase. Ako vam šest muffina nije dovoljno udvostručite sastojke ili punite manje kalupe, ali u tom slučaju skratite vrijeme pečenja.