Foto: iStock
Dovoljno je marinirati meso pola sata do maksimalno dva sata u hladnjaku da biste dobili savršeno i sočno meso s roštilja
Ova je marinada proglašena najboljom na svijetu, a njezin je tajni sastojak- popularni Worchestershire umak. Samo je nekoliko namirnica potrebno da pripremite marinadu od koje će meso postati sočno, mekano i obogaćeno okusom. Iako je uvriježeno mišljenje da meso u marinadi mora odstajati preko noći, time ćete zapravo postići suprotan efekt- meso na taj način može postati gnjecavo. Dovoljno je marinirati meso pola sata do maksimalno dva sata u hladnjaku da biste dobili savršeno i sočno meso s roštilja.
Sastojci:
¼ šalice Worchestershire umaka
½ šalice limunovog soka
½ šalice maslinovog ulja
1 žličica sitno nasjeckanog češnjaka
2 žličice suhog bosiljka
1 žličica papra
½ žličice soli
prstohvat mljevene paprike
Priprema:
U manjoj zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke. Meso stavite u veću zdjelu ili u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Prelijte meso marinadom i stavite u hladnjak. Ostavite 30 minuta do maksimalno 2 sata.