Jela iz pinjate

Istra priprema novu gourmet manifestaciju i donosi potpuni doživljaj tradicionalnih jela

P. N.

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn

U ožujku nas čeka prvo izdanje manifestacije "Tradizione a tavola: jela iz pinjate".



Sve ljubitelje tradicionalne istarske kuhinje i autohtonih jela od domaćih namirnica zasigurno će privući prvo izdanje gourmet manifestacije “Tradizione a tavola: jela iz pinjate” koja će se od 13. ožujka do 12. travnja održati u konobama na području Kanfanara, Svetvinčenta i Bala.


U sklopu ove nove gourmet priče sudjelovat će četiri poznate istarske konobe: Kod Kancelira, Castello, Konoba Klarići i OPG Pekica koje će za vrijeme trajanja manifestacije posjetiteljima nuditi niz tradicionalno pripremljenih, toplih jela iz pinjate na način kako su to pripremale njihove none, a na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana.


Na meniju će se tako, između ostalog naći i jota od kupusa i repe, maneštra s koromačom, slancom ili trukinjom, kao i tradicionalne istarske pašte: pljukanci, fuži, njoki i ravijoli. Uzdomaću paštu, brojni gosti će moći kušati istarski pršut, divlje šparoge, šugo od divljači ili domaće kokoši te jela od istarskog boškarina. Uz sva jela će se moći kušati domaća vinaistarskih vinara. Manifestacija “Tradizione a tavola: jela iz pinjate” rezultat je suradnje turističkih zajednica Svetvinčenat, Bale – Valle i Kanfanar s turističkom kompanijom Maistra d.d. te Udruženjemobrtnika Rovinj na razvoju gourmet proizvoda u destinaciji, a predstavlja spoj tradicije i vrhunske istarske gastronomije koja svojom neupitnom kvalitetom plijeni pažnju poklonika istinskih gourmet doživljaja.

Ova manifestacija samo je jedan od brojnih gourmet događanja koji kontinuirano obogaćuju ponudu Istre, iznova je stavljaju na svjetsku gourmet kartu te iz dana u dan privlače sve više posjetitelja.




FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn


FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn



FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn


FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn



FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn


FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn



FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn


FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn



FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn


FOTO/Maja Danica Pečanić / Gruša Zorn