
Foto: iStock
Ako vam je dosadila klasična priprema palačinki, isprobajte nešto novo: palačinke punjene finim nadjevom, prelivene bešamel umakom i zapečene u pećnici.
Sastojci:
Za palačinke
4 jaja
malo soli
40 g otopljenog maslaca
250 g brašna
500 ml mlijeka.
Za nadjev
250 g sira ricotta
250 g blanširanog špinata
1 žlica parmezana
100 g mozzarelle narezane na kockice
muškatni orašćić
malo soli
500 ml umaka bešamel
Priprema:
U zdjeli umutite jaja, dodajte malo soli i započnite miješati. Ulijte otopljeni maslac i pomalo dodajte brašno dok ne dobijete gustu smjesu. Nastavite miješati, polako dodajući mlijeko dok ne dobijete smjesu za palačinke. Ispecite ih. Za nadjev najprije vilicom dobro usitnite ricottu pa joj dodajte špinat, parmezan, mozzarellu, malo soli i muškatnog orašćića. Dobro izmiješajte sve sastojke i tako dobivenom smjesom nadjenite palačinke. Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, zatim posložite palačinke i prekrijte ih ostatkom bešamela. Na vrh možete naribati malo parmezana. Pecite u pećnici na 180 do 190 stupnjeva otprilike 30 minuta.
Izvor :gastro serijal Novog lista “Jesen na stolu”