Za siroljubce

Isprobajte ‘Mac&cheese’ s crnim tartufom prema receptu slavnog britanskog chefa Gordona Ramseya

P. N.

Izvor: Instagram

Izvor: Instagram



Pašta, sir, sir i još sira (jer nikad nije dosta sira), zajedno s crnim tartufom dobitna je kombinacija, a mi donosimo recept slavnog britanskog chefa Gordona Ramseya, poznatog po britkom jeziku i fantastičnim receptima.


Sastojci:


1,3 litre mlijekaLuk2 češnja češnjaka1 lovorov list100 grama maslaca100 grama običnog brašna100 grama Comté sira, naribanog100 grama cheddara, naribanog500 grama makarona2 x 150 grama mozzarella kuglica, narezane na komade30 grama parmezana, naribanogMorska sol i svježe mljeveni crni papar

Sastojci za dressing:


25 grama maslaca2 češnja češnjaka, zgnječena150 grama krušnih mrvica1 žličica sitno nasjeckanog svježeg peršina50 grama svježeg crnog tartufa

Priprema:


Ulijte mlijeko u lonac, zatim dodajte luk, češnjak i lovorov list. Kada prokuha ocijedite u zasebnu posudu bez dodanih začina.Prethodno zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Rastopite maslac u zasebnoj posudi za kuhanje na laganoj vatri, a zatim promiješajte brašno kako biste napravili kremu i kuhajte, miješajući jednu minutu. Postupno umutite toplo mlijeko, dok smjesa ne postane glatka. Neprekidno miješajte, dok se umak ne zgusne.


Kuhajte na laganoj vatri otprilike pet minuta pa dodajte Comté i Cheddar sireve i miješajte dok ne postanu glatki. Začinite po okusu solju i paprom.Dok se umak kuha, makarone skuhajte u velikoj posudi slane kipuće vode ´al dente´, oko devet minuta ili prema uputama iz paketa. Ocijedite ih i kratko osvježite pod hladnom tekućom vodom.

U međuvremenu, napravite dressing od krušnih mrvica. Rastopite maslac u tavi, dodajte češnjak i pirjajte minutu. Umiješajte krušne mrvice i kuhajte na laganoj vatri




oko osam minuta, sve dok krušne mrvice ne postanu blijedo zlatne i lagano pržene, redovito miješajući kako bi se osiguralo da mješavina ne izgori pa umiješajte peršin.


Stavite makarone u umak od sira i dobro promiješajte. Izlijte smjesu u veliku, široku posudu. Pospite mozzarellom , a zatim pospite parmezanom pa krušnim mrvicamaPecite oko 15-20 minuta, dok ne postane zlatno i hrskavo. Poslužite odmah.

Kada je gotovo, preko svega naribajte crni tartuf.