#OstaniDomaIKuhaj

Hrvatski kuharski savez pokrenuo online natjecanje: Stigao je i prvi zadatak za natjecatelje

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja koji će se provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s drugom temom.Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata zbog pandmije COVID-a 19, ali i popularizirao kuharsku struku, stoji na njihovoj mrežnoj stranici.


Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja, prvi zadatak je pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta te do srijede (1. travnja) do 12 sati na email HKS-a ([email protected]) dostaviti fotografije pripremljenog jela na zadanu temu s normativima i kratkim opisom.


U ocjenjivanju jela će osim žirija HKS-a sudjelovati i “ocjenjivači” putem Facebooka.
Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz domova.


“Mnogi kuhari i slastičari trenutno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele Facebook pratitelje, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade”, kažu iz HKS-a, u povodu tog prvog online kuharskog natjecanja koje su pokrenuli u Hrvatskoj.


Osim animiranja kuhara i podrške toj struci u vrijeme krize, time se želi dodatno popularizirati kuharsku struku, poticati izvrsnost i napredak kuhara u sklopu općeg podizanja kvalitete stručne radne snage i i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.


Sudionici natjecanja su isključivo članovi HKS-a, kuhari i slastičari bez obzira na mjesto zaposlenja, a natjecanje je individualno. Kratku pristupnicu za učlanjenje u Savez možete ispuniti ovdje.