KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja

P. N.

DESETO JUBILARNO IZDANJE PUNO ZANIMLJIVIH DOGAĐANJALjubitelji prirode, zdravog načina života i zdrave hrane i ove će godine uživati u brojnim predavanjima i radionicama posvećenim pravilnoj prehrani, kozmetici, aromaterapiji, ali i mogućnostima uzgoja i zaštite bilja, te prepoznavanju začina i čajeva.


Prvi će puta biti gost i poznati hrvatski arhitekt Architect Ante Vrban koji će svoje predavanje posvetiti interakciji arhitekture i samoniklog bilja, a ljekovito bilje i začini sv. Hildegarde (Višnja Bartolovic) bit će nova i posebna tema.

U gastro dijelu manifestacije, poznati chef Ribarev SIN-David Skoko u nedjelju će u prezentacijskoj radionici prirediti porcije jela na bazi ribe i samoniklog jestivog bilja. Dan ranije, u subotnje poslijepodne naši gosti iz Španjolske organiziraju gastro show »Kršanski tris – šparoge,tagarnin i flamingo«. Španjolski grad Alconchele iz pokrajine Extremadura domaćin je sličnog sajma i slavi šparoge i biljku tagarninu koja raste u njihovom podneblju. Jedan od njihovih profesionalnih kuhara bit će i naš gost – Tomas Carbonera te će i našim posjetiteljima prirediti jela na bazi spomenute biljke i šparoga.


Uz već tradicionalnu biciklijadu, ove će se godine po prvi puta organizirati i trek utrka »Izgubljeni herbarij«!


Radionice izrade čokolade sa samoniklim biljem za najmlađe, već tradicionalno pokazno branje bilja na kršanskim livadama i još puno toga obogatit će i ovogodišnju manifestaciju koju organiziraju i ove godine Općina Kršan i Turistička zajednica.


Pozivamo vas da posljednjeg vikenda u travnju i Vi budete dio ove lijepe priče, 10. jubilarnog Festivala samoniklog bilja!