Velika otvorena kuhinja ulijeva povjerenje u gastronomsko umijeće kuharskog tima pod vodstvom glavnog kuhara Alexa Relje
Na šetnici Zdravlja, na pola puta između Crikvenice i Selca, na adresi Šetalište Vladimira Nazora 77, u staroj vili iz 60-ih godina prošlog stoljeća smjestio se obiteljski restoran Dida.
Na jedinstvenoj lokacija imanja uz neposrednu blizinu mora stvoreno je mjesto gdje se spaja vrhunska gastronomija s istinskim doživljajem prirode.
Vanjska terasa s pogledom na more i otok Krk obavijena je velikom zelenom površinom čime je svakom gostu omogućena potpuna privatnost i mir.
Namjera vlasnika restorana, braće Mira i Mihaela Đipalo bila je ponuditi gostima domaću mediteransku kuhinju s visoko kvalitetnim namirnicama kojim obiluje naša zemlja i podmorje. U tome su i uspjeli.
Moderno uređenim ambijentom, koji potpisuje arhitekt Boris Frgić, dominira otvoreni kamin stvarajući topao i ugodan ambijent idealan za uživanje s obitelji i prijateljima.
Velika otvorena kuhinja ulijeva povjerenje u gastronomsko umijeće kuharskog tima pod vodstvom glavnog kuhara Alexa Relje. Gost ujedno ima mogućnost praćenja svih faza pripreme jela, a i chefovi uživaju gledajući goste kako iščekuju i jedu njihove kreacije.
Jela se pripremaju u bakrenim posudama, a gosti imaju priliku svakog dana uživati u toplom, domaćem kruhu iz restorana.
Sva se jela pripremaju na licu mjesta, a pritom se koriste svježe i sezonske namirnice koje glavni kuhar zajedno sa svojim timom nabavlja od lokalnih proizvođača. Naglasak je na domaćoj, mediteranskoj kuhinji s modernom prezentacijom.
Naša novinarska ekipa uvjerila se u jedinstveni gastronomski doživljaj i stručnost osoblja.
Slijed jela baziran na plodovima jeseni započeo je s predjelom naziva »Pozdrav iz kuhinje« u kojem je prezentirana kravlja skuta s mikrobiljem od rukole, poslužena na zemlji od crnih maslina i kremi od suhe rajčice. Slijedio je carpaccio od sabljarke s tartarom od beluga leće.
Na iznimno ukusan rižoto s bučom, kestenom i pečenom grdobinom nadovezala su se pačja prsa sa žara s umakom od porta i suhih šljiva. Na kraju se savršeno uklopio desert crème brûlée i kolač od tamne čokolade i Baileysa.
Meni u restoranu Dida prati godišnja doba i sezonsku ponudu namirnica, a kreativan tim kuhara odlična je garancija da će te uživati u jedinstvenim i unikatnim jelima. Zato ako vas put vodi prema Crikvenici i Selcu potražite restoran Dida i osjetite jedinstvenu toplu obiteljsku atmosferu, a tijekom prosinca upravo tamo možete povesti i poslovne partnere na ugodno predblagdansko druženje.