Emisija kreće u studenome

David Skoko nova zvijezda kanala 24 Kitchen: Pročitajte što će kuhati u seriji ‘Stari gušti, nova kužina’

P. N.

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

U emisiji ću pripremati tradicionalna jela s tek malim tvistom, bit će to u pravilu riblja jela, s tim da moram voditi računa o tome koja je riba dostupna na tržištima na kojima će se prikazivati emisija, uključujući Bugarsku gdje će se sve producirati, rekao je David SkokoNajboljeg hrvatskog chefa Davida Skoku iz pulske Bateline, od studenog ćemo moći gledati u njegovoj emisiji na 24 Kitchen. Riječ je o golemom medijskom iskoraku, za Skoku i posredno za hrvatsku gastro scenu.


Skoki je s idejom o emisiji prišla ekipa hrvatske podružnice Fox International Channels Europea, vlasnika kanala 24 Kitchen, koja se i izborila za realizaciju projekta, piše portal plavakamenica.hr.


“Riječ je o formatu televizijskih recepata pod naslovom ‘Stari gušti, nova kužina’. Snimat ćemo u studiju u Sofiji, a u svakoj ću epizodi kuhati tri slijeda,” rekao nam je Skoko, vidno zadovoljan novim angažmanom.
Među svim hrvatskim chefovima srednje generacije, samo su Skoko i Andrej Barbieri uspješno iskoristili televiziju za promociju svog kuhanja i svojih restorana, ne ugrožavajući pritom svoj profesionalni status, s tim da je Skoko pokazao daleko najveći potencijal u nastupima u svemu od Bourdainove serije do Jezikove juhe i milijun televizijskih priloga raznih formata.


Nedavno je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom dovršio i seriju od 10 video epizoda u sklopu inicijative Jedi što vrijedi posvećenih jadranskoj ribi.


Riblja ejla u središtu pažnje


No, 24 Kitchen ima najveći promotivni potencijal. “U emisiji ću pripremati tradicionalna jela s tek malim tvistom, bit će to u pravilu riblja jela, s tim da moram voditi računa o tome koja je riba dostupna na tržištima na kojima će se prikazivati emisija, uključujući Bugarsku gdje će se sve producirati. Da kuham doma, tu bi bilo čudesa, ali i u ovoj produkciji, za koju upravo intenzivno radimo na receptima, stvaramo autentičan sadržaj koji će biti zanimljiv publici u Hrvatskoj i u cijeloj regiji emitiranja. Ovo je za mene fantastičan iskorak što se tiče mojih angažmana na televiziji, na 24 Kitchen idu emisije zaista ozbiljnih igrača, puno većih od mene, ” kaže Skoko.


Stari gušti, nova kužina prikazivat će se na cijelom Balkanu uključujući Bugarsku, u Sloveniji, Turskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Portugalu.


Format kuhanja u studiju način je na koji 24 Kitchen uvodi nove chefove u svoj lineup. Ovisno o gledanosti, prihvaćenosti koncepta, televizičnosti chefa i rejtingu serije u javnosti, naknadno se mogu razvijati ambiciozniji, terenski projekti i slično.


Stopama Jamieja Olivera


U svojoj najvišoj liniji, 24 Kitchen je prikazivao emisije Jamiea Olivera, Marthe Stewart, Gordona Ramsaya, seriju Two Greedy Italians s izvrsnim talijanskim veteranima Gennarom Contaldom i Antoniom Carlucciom, imaju karizmatičnog Paula Hollywooda i sjajnog turskog chefa Maksuta Askara koji je ove godine gostovao i na šibenskom Chef’s Stageu. No i u drugom dijelu produkcije ovog kanala, koji obilježavaju posve bezlični chefovi i najdosadnije kuhanje, 24 Kitchen donosi golemu gledanost i promociju.


Što znači da David Skoko ima mogućnost napraviti zaista veliki iskorak, i zbog svoje televizičnosti ali još više zbog svoje kuharske originalnosti i kompetentnosti. ‘Stari gušti, nova kužina’ prikazivat će se u 20 epizoda tijekom studenog i prosinca.