KAVA

Za najslađi kraj tjedna: Brûlée Caramel kava za opuštena poslijepodneva

Dijana Ljubanović

brûlée_caramel_kava

brûlée_caramel_kava

Kremasta, slatka, divnog mirisa i izgleda - kava koja nas uvodi u vikend.Što je slobodno vrijeme i opuštanje bez ukusnih poslastica? Gutljaji omiljene kave, kolači i dobro štivo, sve je što nam treba kako bi kraj tjedna bio što ugodniji. Prvi radni tjedni nakon izolacije mogli bi biti stresni, ali tu su sitne radosti poput Brûlée Caramel kave uz koje je sve jednostavnije.


Napravite Brûlée Caramel kavu kod kuće u samo nekoliko minuta i uživajte u slatkim trenucima samo za sebe. Kava, mlijeko, karamel umak i smeđi šećer spojaju se u kombinaciju kojoj je nemoguće odoljeti. Malo eksperimentiranja u kuhinji i dobro raspoloženje je zajamčeno.


Ova Brûlée Caramel kava gotova je za svega nekoliko minuta. Od namirnica koje slijede u nastavku možete napraviti dvije porcije i ovaj divni napitak podijeliti s najdražom osobom. Recept je kombinacija kuhane kave i zagrijanog mlijeka, preljeva od karamele i smeđeg šećera. Šlag i dodatni preljev od karamele na vrhu, tu je za fotogeničan izgled šalice.


 SASTOJCI


  •  1 šalica mlijeka
  • 1/4 šalice peljeva od karamele
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 šalice vruće kave
  • šlag

UPUTE
U maloj posudi pomiješajte mlijeko, karamel umak i smeđi šećer. Zagrijte na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta neprestano miješajući. Podijelite kavu na dvije velike šalice. Podijelite mliječnu smjesu također u dvije šalice i promiješajte. Svaku ukrasite šlagom i preljevom od karamele. Uživajte!