Inovativna gastro ponuda

“Bljak fest” u subotu u Omišlju

Ivana Kocijan

Besplatno će se moći kušati lignji i fažol, tripice, hladetina, buzara od kokošjih nogica, plućica na kiselo, kelj s porilukom, (bikova muda)...RIJEKA Bljak fest, prvi festival specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine, održat će se ove subote na placi u Omišlju, s početkom točno u podne.


Svi oni koji odluče posjetiti ovu jedinstvenu gastro-karnevalsku manifestaciju u predivnom će ambijentu srednjevjekovnog krčkog gradića moći besplatno kušati specijalitete kao što su lignji i fažol, tripice, hladetina, buzara od kokošjih nogica, plućica na kiselo, kelj s porilukom, bijeli bubrezi (bikova muda)…


Sve je to samo dio »bljak« gastronomske ponude koju će pripremiti vrsni kuhari.
U programu će sudjelovati Triperi iz Rijeke i članovi udruga ŠRD Zubatac, Babani, Omišjanski babani, Kataroška Dobrinj, Maškare Malinska – Dubašnica, Maškare Drivenik i Obitelj za mlade iz Njivica.


Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Općine Omišalj, a pod čuvenim omišaljskim motom »Bolje da pukne panca, nego da jido zvanca«. Ki ne dojde, bit će mu žal, poručuju organizatori.