Priroda

Fotografija skrivenog leoparda zbunila je internet. Možete li ga pronaći?

A. P.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Fotografija prikazuje nevjerojatnu moć kamuflaže2019. fotograf divljih životinja Hemant Dabi snimio je fotografiju koja je zbunila internet.

Sama slika na prvu izgleda prilično neupadljivo i sve što zapravo možete vidjeti je stablo usred sivog krša. Međutim, među kršem i prašinom skrivao se leopard, koji je koristio toliko naprednu kamuflažu da ga korisnici interneta diljem svijeta nisu mogli uočiti na fotografiji niti nakon što im je potvrđeno da je leopard zaista na fotki.


A kako je priznao i sam Dabi, niti on nije mogao uočiti skrivenu životinju, i to ne na fotografiji nego uživo s udaljenosti od nekoliko metara.


Za LADbible je rekao: “Kad sam snimio ovu fotografiju bilo ga je teško vidjeti. idio sam to mjesto gdje je on bio mnogo puta i  bio sam samo nekoliko metara udaljen od njega i još ga nisam mogao vidjeti. Uočio sam ga tek kad je mahao repom.”


Slika je prvi put počela izluđivati ​​ljude kad ju je ekolog Bell Lack podijelio na Twitteru i napisao: “Netko mi je ovo upravo poslao i zamolio me da pronađem leoparda. Bio sam uvjeren da je to šala, dok ga nisam pronašao.”


Jeste li uspjeli pronaći skrivenog leoparda? Evo odgovora.