LJETO U LOVRANU 2019.

P. N.

Tijekom sljedeća tri mjeseca posjetitelji će moći uživati u plesu, glazbi, predstavama, izložbama, a sve je počelo 19. Danima črešanj va LovraneTuristička zajednica općine Lovran s partnerima organizira u sklopu manifestacije »Ljeto u Lovranu«, jedno vrlo interesantno i sadržajno ljeto. Tijekom sljedeća tri mjeseca posjetitelji će moći uživati u plesu, glazbi, predstavama, izložbama.


Od 08. do 16. lipnja imamo 19. Dane črešanj va Lovrane gdje će domaći i strani gosti u restoranima i kavanama Lovrana uživati u kolačima, slasticama i jelima s trešnjama.


U terminu od 14. do 16. lipnja, Lovran je domaćin Državnog prvenstva u sportskom ribolovu iz brodice za kategorije seniora i mlađih seniora do 21 godine.
Vikend 28. i 29. 06. bit će u lovranskog guca i održavanja 10. regate tradicijskih barki za trofej Nino »Gasparinic«. Nakon nekoliko godina uzastopnog održavanja regata je prerasla u turistički događaj koji obogaćuje i promovira tradicionalnu brodograditeljsku baštinu Lovrana i pridonosi atraktivnosti destinacije.Za ljubitelje klasične glazbe od 10 do 12. srpnja u Lovranskom kinu održat će se 2. Festival klasične glazbe »Lovran Classic«  koji počinje u 20:30 h sa sljedećim programom:


10. 7. Matej Mijalić (violina) & Jelena Barbarić Mijalić (klavir)


11. 7. Večer komorne glazbe  – Jelena Tihomirović (klavir) & Metod Sironić (flauta)


12. 7.  Koncert klavirskog dua  – Ljubomir & Danijel Gašparović


U utorak,  30. srpnja Lovran postaje dio priče Jerry Ricks Blues Festival – Kastav & Opatija Riviera na kojem će nastupiti: Intro: Atsuko Chisaka & Bluesy (Japan), Zoran Majstorović Organ Trio (HR / USA), Khalif Wailin Walter Blues Band (USA).


Osim raznovrsnih događanja na otvorenom gosti će moći uživati u programima i plesnim večerima koje organiziraju hotelske kuće u Lovranu. 


Program:


Ribarske fešte


Lovranski mul ugostit će ribarske fešte koje će se održati:


05.07. (Jasmin Stavros)


19.07. (Koktelsi)


02.08. (Night Express)


10.08. (Mauro Staraj&La Banda, Šajeta&Band)