Imamo šalabahter!

Stručnjaci su otkrili koji je najbolji način za uspješan flert. Evo što je “tajno oružje”

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Rezultati studije otkrivaju nekoliko vrsta flerta, ali jedan se prometnuo kao najuspješniji.Evolutionary Psychology bogatiji je za još jednu studiju, a ovoga se puta radi o suradnji triju sveučilišta (NTNU, Bucknell i State University of New York) koja su zajedno došla do zaključka na tematiku flertanja.


Otkrili su da postoji nekoliko različitih vrsta flerta, ali “tajno oružje” kojim će svaki flert biti uspješan je humor.


“Ljudi misle da je humor i mogućnost da nasmijete drugu osobu, najefektniji način za flert kod muškaraca koji traže dugotrajnu vezu.
Smijanje ili hihotanje šalama druge osobe efektivna je taktika u flertu koja funkcionira kod oba spola”, kaže profesor Leif Edward Ottesen Kennair s jednog od sveučilišta koja su sudjelovala u istraživanju.


Znanstvenici su primijenili teoriju seksualnih strategija kao okvir istraživanja, a uzorak je bilo tisuću heteroseksualnih studenata u SAD-u i Norveškoj.


Sudionici su rangirali uspješnost ukupno 40 različitih vrsta tehnika flertanja za dugoročnu i kratkoročnu vezu te vodeći računa flerta li muškarac ili žena.


Istraživački je tim u obzir uzeo ekstrovertnost, dob i religioznost sudionika te njihovu želju za vezom kao i njihov stupanj privlačnosti na tržištu spojeva, piše ZmScience.