Postanite prava zavodnica

Znanstvenici tvrde: Ovako flertuju žene koje svi muškarci obožavaju

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Što imaju žene koje "prolaze" apsolutno kod svakog muškarca?Sigurno i sami znate barem jednu ženu koja svojim načinom flertovanja očara sve muškarce s kojima dođe u kontakt. Jeste li se ikad zapitali što ta žena tako ispravno radi da joj svi muškarci jedu iz ruku? Znanstvenici su si postavili to pitanje i došli do odgovora. 


Žena uspostavlja prvi kontakt


Dr. Monica Moore, psihologica s Webster University iz St. Louisa iz Sjedinjenim Američkih Država, smatra kako je način na koji flertujemo od krucijalne važnosti. Ona tvrdi kako neverbalni znakovi igraju veoma važnu ulogu u činu zavođenja.


Ako se nalazimo u prostoriji u kojoj ima mnogo muškaraca, zavođenje započinjemo s uspostavom kontakta očiju. Ako je žena ta koja započne flert očima, muškarcu to govori da ima samopouzdanja te je u njegovim očima atraktivnija. 


Žena prilazi s prave pozicije
Nakon što je uspostavljen prvi kontakt te se nalazimo u društvu odabranog muškarca, veoma je važan govor tijela i način na koji prilazimo. Rezultati jedne studije su pokazali kako žene imaju problema kada im muškarac priđe sa strane te preferiraju da im se priđe frontalno. Muškarci pak preferiraju da im se priđe sa strane.


Budite direktni


Psiholozi s Bucknell University su zbog jedne studije pratili teme i način ponašanja žena tijekom flertovanja. Istraživanje je pokazalo da žene koje su direktne, aktivnije, ostvaruju fizički kontakt i iskazuju interes imaju puno više uspjeha u zavođenju.


Flertujte sami


Jeffrey Hall, profesor sa Sveučilišta Kansas te autor knjige “The Five Flirting Styles”, naglasio je kako uvijek trebamo zavoditi sami, a ne u društvu svoje najbolje prijateljice. Naime, ako smo u razgovori jedan na jedan, posve je jasno da smo zainteresirani, dok ako to činimo u društvu prijateljice i nije posve jasno tko tu koga zavodi. 


Održavajte kontakt očima


Kontakt očima je prvo i zadnje pravilo uspješnog zavođenja. Naš pogled signalizira da smo zainteresirani te uz to stvaramo intimniji kontakt. Istraživanje je također pokazalo kako se kod muškaraca budi strast ako bez prestanka gledamo u njegove oči dvije minute.


Nosite ispravnu boju


Vjerovali ili ne  kada je zavođenje u pitanju odijelo čini čovjeka. Ili bolje rečeno prava boja čini uspješnu zavodnicu. Istraživanje sa Sveučilišta u Rochesteru je pokazalo kako muškarci obožavaju crvenu boju. Ona simbolizira moć i samopouzdanje. Ako crvena baš nije vaša boja, uvijek možete nositi crveni ruž.