Neobična aktivnost

Ekstremno glačanje: Nećete vjerovati gdje se sve može peglati, postoji čak i svjetsko prvenstvo

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Izgleda točno onako kako ste ga vjerojatno i zamisliliU seriji najneobičnijih sportova, ekstremno glačanje definitivno uzima prvo mjesto…


Radi se o ekstremnom sportu koji se odvija na otvorenom, a koji kombinira uzbuđenje i adrenalin koje nude ekstremni sportovi sa zadovoljstvom dobro opeglane odjeće.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli JLaw (@extreme_iron)

Ekstremno glačanje izgleda točno onako kako ste ga vjerojatno i zamislili: uključuje nošenje daske za peglanje na ekstremne, nepristupačne i udaljene lokacije na kojima praktikanti ovog neobičnog sporta peglaju komade odjeće.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Wikipedia (@wikipedia)Lokacije mogu biti zaista ekstremne, od strmih litica, jahanja, penjanja, plivanja pa do nošenja daske i pegle na skijanje.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli With feelings (@with_feelingz)Sport star 25 godina


Zametak ideje o ovom neobičnom sportu pojavio se još 1997. u Leicesteru u Engleskoj, kada je Phil Shaw odlučio ovaj mnogima dosadan kućanski posao pretvoriti u nešto zanimljivije te dasku za peglanje ponijeti na planinarenje.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Datapond (@datapond)Dvije godine kasnije počelo se raditi na internacionalnoj prepoznatljivosti ove prakse, koja je dovela do prvenstva i ovom ekstremnom hobiju osigurala prepoznavanje kao sporta.


Da, postoji i Svjetsko prvenstvo


2002. Njemačka sekcija za ekstremno peglanje organizirala je ekstremno uspješno Svjetsko prvenstvo u selu Valley u blizini Münchena, koje je privuklo brojne entuzijaste željne bavljenja ovim sportom, što je ujedno postalo i temelj za svjetsku ekspanziju.Postoji samo jedno pravilo: što luđa i neobičnija lokacija za peglanje, tim bolje!