
FOTO/iStock
Za vrhunsku nostalgičnu večeru.
povezane vijesti
Ova domaća juha od rajčice napravljena je od vrtnih svježih rajčica, bosiljka i češnjaka za vrhunsku juhu iz snova. Poslužite ovo uz prepečeni sir na žaru za vrhunsku nostalgičnu večeru!
SASTOJCI:
- 3 1/2 kilograma svježe rajčice
- 1 glavica češnjaka (oko 6 češnja), oguljena i zdrobljena
- 1 bijeli luk, grubo nasjeckan
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 velika šaka lišća bosiljka
- 2 šalice pileće ili povrtne juhe
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Komadiće rajčice, češnjaka i luka stavite na pripremljeni list. Pospite solju i paprom i pokapajte maslinovim uljem. Stavite u pećnicu na 1 sat ili dok ne bude pečeno i aromatično.
Izvadite iz pećnice i stavite u veliki lonac ili pećnicu s juhom od povrća i bosiljkom. Kuhajte na umjerenoj vatri 5 minuta.
Upotrijebite štapni mikser za miješanje do željene konzistencije.
Pirjajte 10 do 15 minuta ili dok se juha malo ne ukuha. To će pomoći produbiti okus! Dodajte vrhnje i promiješajte.
Poslužite vruće s parmezanom ili poslužite s prepečenim sirom na žaru. Uživajte!