Cheers!

Dočekajte sezonu spremni uz recepte za 5 kultnih koktela

Novi list

Foto: iStock

Foto: iStock

Promiješajte! Promućkajte! Živjeli!

PIÑA COLADA


Sastojci:


  • 120 ml bijelog ruma
  • 200 ml soka od ananasa
  • 5 malih žlica konzerviranog kokosa
  • Mrvljeni led
  • 4 male žlice zlatnog ruma
  • 4 maraskino višnje

Priprema:


 Promiješajte bijeli rum, sok od ananasa i kokosovo vrhnje s mljevenim ledom u velikom staklenom vrču. Ulijte u 4 čaše i u svaku dolijte 1 žlicu ruma. Za posluživanje stavite višnju od maraskina.



Foto: iStock

NEGRONI


Sastojci:


  • kockice leda
  • 40 ml džina
  • 40 ml camparija
  • 40 ml slatkog crvenog vermuta (Martini Rosso)

Priprema: Posudu do pola napunite ledom, a zatim dodajte džin, campari i slatki crveni vermut. Lagano promiješajte, a zatim dodajte tanku krišku naranče ili narančinu koricu za ukrašavanje.



Foto: iStock

HUGO


Sastojci:


  • 1 mjerica džina
  • led
  • sok od bazge
  • nekoliko listova mente
  • kriška limete
  • prošek
  • mineralna voda

Priprema: Ulijte mjericu džina u čašu napunjenu ledom, a zatim dodajte malo soka od bazge. Stavite nekoliko listova mente, istisnite krišku limete i ubacite, a zatim dolijte prošeka i mineralne vode. Poslužite odmah.



Foto: iStock

APEROL SPRITZ


Sastojci:


  • led
  • 60 ml prosecca
  • 40 ml aperola
  • mineralna voda
  • kriška naranče

Priprema: Rashladite alkoholno piće prije upotrebe. Stavite u čašu led pa dodajte prosecca i aperol. Nakon toga dodajte krišku naranče i malo mineralne vode.



Foto: iStock

BLOODY MARY


Sastojci:


  • 200 ml votke
  • 50 ml sherryja
  • 1 litra soka od rajčice
  • od pola do 1 žlice sitno naribanog svježeg hrena
  • 3 žlice Worcestershire umaka
  • 1-2 žlice Tabasca
  • prstohvat mljevenog crnog papra
  • 1-2 žličice celerove soli
  • 1 žličica šećera
  • sok od pola limuna
  • kriške limuna
  • 6 štapića celera

Priprema: U veliki vrč stavite sve sastojke osim kriški limuna i štapića celera, a zatim dodajte kriške limuna i dosta leda. Za posluživanje prelijte u čaše i u svaku dodajte štapić celera.



Foto: iStock