Digitalni trendovi: Što nas sve čeka u novoj godini i kako to utječe na svakodnevni život?

Sponzorirani sadržaj

FOTO: iStock

FOTO: iStock

10 Giga optička mreža mijenja digitalnu budućnostVeć zadnjih godina je posve jasno kako je brzi internet postao neophodan za obavljanje brojnih poslova iz svih sfera našeg života. Protekla godina je posebno istaknula i potaknula digitalne trendovi koji izravno utječu na našu svakodnevicu. 


Dok smo još prije par godina imali internet tek kod kuće i nismo ga toliko često koristili, danas je brzi internet neophodan, a u svakodnevnim životu koristimo razne uređaje, od stolnog računala, preko laptopa, tableta, pametnog telefona, do satova i raznih konzola. Što možemo očekivati u 2022. godini?


Rad od kuće i digitalni sastanci


Pandemija koronavirusa je pokazala da se poslovi odlično mogu obavljati od kuće, a zaposlenici su čak učinkovitiji unutar svoja četiri zida. Bitne sastanke smo odrađivali putem internet. Pa čak i kada je postalo moguće, dio radnika je ostalo kod kuće, a računalo i internet su postali vodeće sredstvo spajanja ljudi. 


FOTO: iStock
Rad od kuće, online sastanci i edukacije nisu trenutni nego dugoročni trend koji je promijenio način poslovanja i edukacije. 


Streaming platforme su dio svakodnevice


Danas je teško zamisliti život bez raznih streaming platformi, bilo da uživate u novim serijama, omiljenom filmu ili gledate razne tutoriale. I dok je još prije par godina klasična televizija bila glavni izvor zabave, danas sve više domaćinstava bira razne streaming platforme. 


FOTO: iStock


Koliko su streaming platforme popularne, dovoljno govori činjenica da vodeći i visoko plaćeni glumci sve više glume u serijama i filmovima koji su isključivo napravljeni za pojedinu platformu. 


Kako biste što bolje uživali u novoj omiljenoj seriji 4K rezoluciji, potrebne su što veće brzine internet jer tako se gledanje pretvara u kino iskustvo. 


Gaming zavladao svijetom


Gaming industrija cvate i nemoguće je zanemariti njen utjecaj na sve generacije. U igricama podjednako uživaju mlađi, a igranje igrica u odrasloj dobi se više ne smatra “djetinjastim”. Dapače, većinski dio 20+ generacije skoro svakodnevno igra igrice i upravo zbog njih je gaming doživio boom. 


Danas više igricu nisu “lagane”, one teže i preko 50+ gigabajta zbog čega je brzi internet neophodan jer omogućuje brzo skidanje. 


FOTO: iStock


Veliki trend u gaming su multiplayer igrice, koje su posebno postale popularne tijekom pandemije koronavirusa. Multiplayer igrice omogućuju zajedničko online igranje – nova vrsta digitalnog druženja. 


Streamanje gameplayja na Twitch platformi neizostavni je dio gaming. Bilo da osobno streamate svoje igranje ili tek uživate u gledanju nečijeg, brzi internet omoguće da se to odvija besprijekorno. 


Najbrža 10 Giga optička mreža stigla je u Hrvatsku


Kako bi u svim digitalnim oblicima zabave ili posla mogli uživati bez mrskog prekida, zamrzavanja i raznih smetnji, neophodan je brzi internet, a Hrvatska je napravila korak naprijed kada je riječ o digitalizaciji gospodarstva i društva. 


Telemach već danas omogućuju pakete s internetskim brzinama čak dvadeset puta većim od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj, odnosno do 40 puta većim u najvećim dostupnim paketima.


10 Giga optička mreža, koju Telemach gradi prvi u Hrvatskoj, po brzini i kvaliteti usporediva je s postojećom mrežom u Južnoj Koreji, koja je svjetski rekorder kad je riječ o internetskim brzinama.


U prednosti ove mreže već danas se mogu uvjeriti stanovnici u raznim dijelovima Zagreba, a u sljedećih pet godina ovom super brzom mrežom bit će pokrivena trećina kućanstava Hrvatske, odnosno više od 500 tisuća kućanstava. Zahvaljujući ovoj mreži Hrvatska će se smjestiti visoko na europskoj digitalnoj karti. Zagreb će postati prvi 10 Giga grad u regiji  te se najbrža optička mreža širi na Split, Rijeku, Zadar i druge gradove.


FOTO: iStock


Korisnici Telemacha mogu birati između triju jednostavnih paketa optičkog interneta s brzinama od 300 Mbps, 1 Gbps i 2 Gbps. Svi paketi dostupni su po pristupačnim cijenama u koje je uključena i usluga fiksne telefonije. 


10 Giga optička mreža iz korijena će promijeniti doživljaj učenja na daljinu, video konferencija, zabave i povezanosti, što će značajno utjecati na korisničko iskustvo. 


Budućnost je digitalna!


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Telemach.