Raskošno

Crvena boja za dašak strasti u domu: uz dobru kombinaciju, transformirat ćete interijer

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Moderan stil uređenja doma voli crvenu u svim njezinim nijansama

Crvena je jedna od boja koje se široko koriste u svijetu mode i dizajna, do te mjere da su postale kultne poput ljubičaste ili Valentino crvene.


To je boja koja djeluje na naše tijelo stimulirajući živčani sustav, povećavajući krvni tlak i otkucaje srca. Poprima različita značenja ovisno o nijansi i vrsti crvene boje.


Sparivanje nije uvijek lako zbog snage i prevalencije koju nameće u parovima. U opremanju crvena predstavlja pravu dilemu jer jest i može biti riskantan izbor.


Danas, međutim, donosimo dašak odvažnosti među vaše zidove, nudeći vam jednu od najfascinantnijih kombinacija: bijele i crvene.


Evo kako ovu kombinaciju koristiti u dizajnu svog doma i kako se različite sobe transformiraju.


1. Bijelo i crveno u kuhinji 


Bijela i crvena su svježa, uzbudljiva i bezvremenski elegantna kombinacija.


Suvremeni crveni kuhinjski ormarići možda nisu za svačiji ukus, ali neke jako svijetle nijanse čine prekrasne kombinacije s bijelom za istinski moderan dizajn kuhinje.


Čak i samo dašak crvene boje u vašoj kuhinji može je radikalno promijeniti.


Nadalje, moguće je biti odvažan s crvenim radnim površinama, uređajima ili dodacima.


2. Bijelo-crveni dnevni boravak


Crvena je vrlo moćna boja koja vas u velikim količinama može lako zasititi. Često nije odabrana kao dominantna boja za kućni namještaj jer se bojite da ne pogriješite.


Kada se koristi u pravim omjerima i u ravnoteži s ostatkom dekora, crvena može biti vrlo razigrana i elegantna.


Bojanje zida dnevne sobe u crveno svakako je hrabar izbor. Ali u ovom slučaju treba biti oprezan jer je lako pretjerati.


Ako sve zidove u sobi obojite u crveno, ostatak dekora trebao bi ostati neutralan. Kako bi atmosfera bila malo manje teška, možda bi jedan crveni zid bio bolja opcija.


Alternativno, možete upotrijebiti crvenu kao akcentnu boju za zidove, a da ih ne bojite. Na primjer, ako u sobi imate uvučeni kutak za čitanje, taj dio možete obojiti u crveno, dok je ostatak zida neutralne, manje kričave boje.


3. Crveno-bijela kupaonica


Bilo da razmišljate o crvenoj kupaonici ili jednostavno tražite inspirativne ideje za početak preuređenja, razmišljanje izvan okvira može pomoći.


Zaprepastit će vas kada znate da je crvena zapravo svestrana nijansa i da se crveni kupaonski dekor može koristiti kao upečatljiva pozadina, kao naglasak koji zaokružuje, ili možete odabrati sofisticiranu nijansu da se poigrate s tonovima boja.


Ako vam se ideja o crvenom kupaonskom namještaju sviđa više od pločica i podova s ​​ovom nijansom, morate imati na umu da će to biti namještaj modernog stila, bitnih i čistih linija.


Ukoliko i ostale prostorije u vašem domu imaju ovaj karakter, samo naprijed bez straha.


4. Senzualna spavaća soba 


Crvena je oduvijek bila boja ljubavi, strasti i romantike, no stvaranje savršene crvene spavaće sobe može biti zastrašujući pothvat.


Ako niste sigurni hoćete li pretjerati s crveno obojanom sobom, uvijek možete eksperimentirati s nekoliko svjetlijih boja i koristiti dodatke poput crvenih ukrasa.


Možete koristiti bijelu boju za zidove, zavjese, navlake, a unijeti dašak crvene u sobu pomoću jastučnica i laminata za stolić za kavu.


Ovo je jednostavan dizajn, savršen za one koji žele svijetlu spavaću sobu, ali je obogaćuju živopisnom crvenom bojom.