Hrskavi sloj karamele

Crème Brûlée sa samo 3 sastojka je desert kojemu ćete se iznova vraćati

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Savršena kombinacija hrskavosti i prozračnosti

Crème Brûlée, ukusni francuski desert, vuče korijene iz Francuske, a naziv se prevodi kao “spaljena krema”.


Obično se sastoji od kremaste, lagano zaslađene smjese jaja s okusom vanilije prekrivene tankim slojem karameliziranog šećera.


Ova ukusna kombinacija nježne kreme i hrskavog sloja karamele popularan je desert diljem svijeta.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Danielle Rye (@livewellbakeoften)



Ovaj brzi i jednostavni recept za crème brûlée posebno nam se svidio jer vam ne treba ni vrhnje ni skupa vanilija.


I nema potrebe za korištenjem plamenika za karamelizaciju šećera. Briljantno, zar ne?


Za dvije porcije potrebno vam je samo:


  • 2 šalice sladoleda od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 2 žličice šećera

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli einfachbacken.de (@einfachbacken)



Sladoled od vanilije sastoji se od sastojaka potrebnih za crème brûlée: vrhnje, mlijeko, šećer i aroma vanilije.


Za pripremu otopite sladoled u mikrovalnoj pećnici pa umiješajte žumanjak. Smjesu zatim izlijte u male zdjelice.


Zatim ih stavite u posudu za pečenje napunjenu vodom (voda bi trebala dosezati otprilike do polovice zdjelica) i ostavite u pećnici 40 do 50 minuta na 170 stupnjeva. Zatim gotovu kremu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko dva sata.


Prije posluživanja otopite šećer u tavi na srednjoj vatri i brzo prelijte u tankom sloju preko kreme.