Buckingham Palace Gin

Buckinghamska palača sada ima svoj vlastiti brend gina. Sastojci stižu iz kraljevskoga vrta, a evo i cijene

S.M.

Piće je infuzirano citrusom i biljnim notama.

People  prenosi da je Buckinghamska palača predstavila vlastiti brend gina u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za konzervacijske napore za ogromnu kolekciju umjetnina kraljice Elizabete II za koju govore da je jedna od najvećih europskih kraljevskih kolekcija.


Gin nosi (domišljati) naziv Buckingham Palace Gin, a uključuje sastojke iz kraljevskog vrta u novoobnovljenoj palači. Lansirao ga je humanitarni odjel kraljevskog kućanstva (Royal Collection Trust) koji održava kraljevsku kolekciju i brine o službenim rezidencijama kraljice, poput Buckinghamske palače, dvorca Windsor i palače Holyroodhouse.


“Piće je infuzirano citrusom i biljnim notama iz 12 biljaka od kojih su neke iz kraljevskog vrta, uključujući limunsku verbenu, glogove bobice, lovorov list i listove murve”, stoji u priopćenju za medije.


Ovo “kraljevsko” piće, posluživat će se na događajima Buckinghamske palače kada se zabave budu mogle održavati nakon pandemije koronavirusa.


Kraljica je navodno i sama velika ljubiteljica gina i voli popiti koktelić uz ručak.


Gin stiže u elegantnoj boci cvjetnog dizajna, a cijena mu je 50 dolara u Ujedinjenom Kraljevstvu. Online se može naručiti putem stranice royalcollectionsshop.co.uk.


Royal Collection Trust