Suho ulje

Brzo upijajuće ulje za tijelo s vrijednim vitaminima sve je traženije

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Suho ulje je vrlo učinkovito ulje za tijelo koje se brzo upija u kožu i ne ostavlja dosadan masni film

U posljednje vrijeme sve se više priča o suhim uljima koji su postali sastavni dio naših beauty rutina. Ali što je zapravo suho ulje? Sastoji se uglavnom od nebiljnih ulja, ali sadrži i vitamine i nezasićene masne kiseline koje regeneriraju, štite i njeguju kožu.


Suho ulje je ulje za tijelo koje se brzo upija u kožu i ne ostavlja dosadan masni film. Ostala ulja za tijelo obično sadrže biljne sastojke poput suncokretovog ili maslinovog ulja dok se ovo sastoji uglavnom od nebiljnih ulja koja se posebno lako apsorbiraju.


Zbog visokog udjela nezasićenih masnih kiselina i vitamina, koža je regenerirana, zaštićena, zategnuta, hidratizirana i nježno njegovana. Suho ulje može se koristiti kako za svakodnevnu njegu tako i za liječenje opeklina od sunca ili suhe kože.Prije nego nanesete suho ulje na kožu, trebali biste je temeljito očistiti. Prije upotrebe slobodno možete koristiti i piling za tijelo. Nakon toga malu količinu ulja možete rasporediti po vrhovima prstiju ili ga raspršivačem nanijeti izravno na kožu.


Nježno ga rasporedite po koži i nježno umasirajte u suho ulje. Ako osjetite da vaša koža žudi za više masnoće, slobodno ponovite postupak.


Kod korištenja suhog ulja važno je da ga ravnomjerno nanesete kako bi vaša koža bila potpuno hidratizirana. Brzo ćete primijetiti da je vaša koža odmah baršunasto meka.


Kao i svaki proizvod za njegu tijela, ulje za sušenje ima svoje prednosti. Ono se može koristiti na svim tipovima kože, a upija se u kožu brže od konvencionalnih ulja za tijelo i ne ostavlja neugodan masni film.


Kao rezultat toga, koža više nije masna. Osim toga, suho ulje sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina i vitamina koji zatežu, štite, regeneriraju i njeguju kožu.Super je i za ravnanje kose


Suho ulje nije dobro samo za vašu kožu. Svoju kosu također možete održati stvarno zdravom uljem za sušenje. To je jednostavan način za regeneraciju i jačanje kose.


Pruža vlagu, čini kosu podatnom i daje joj sjaj. Da biste nanijeli suho ulje, prvo stavite malu količinu ulja na dlan i razmažite po rukama.


Zatim ga možete pažljivo utrljati u dužine kose i ravnomjerno rasporediti. Ako ga želite ostaviti preko noći, možete ga nanijeti i izravno na vlasište i uzdužno masirati prstima. 


Ako želite izravnati kosu, možete staviti malu količinu ulja na vlažnu kosu i zatim ga rasporediti češljem ili četkom. Nakon toga možete oblikovati kosu kao i obično. Ulje za sušenje također se može koristiti za jačanje kovrča. Podesite kosu prije oblikovanja kako biste je zaštitili i zagladili.


Zatim kosu možete nakovrčati figarom.  Suho ulje je vrlo fleksibilan proizvod koji se može koristiti na različitim frizurama. Zahvaljujući bogatim sastojcima može zaštititi kosu i dati joj zdrav sjaj.


Suho ulje je zaista čudotvorno oružje jer može održati zdravlje vaše kože i kose. Dakle, imate proizvod koji možete koristiti na mnogo načina. Ono se značajno razlikuje od tradicionalnog ulja za tijelo jer je lagano ulje koje nije masno i brzo se upija tako da poslije ne morate paziti što dirate.


Brzo se upija i možete se obući odmah nakon nanošenja te ne ostavlja masne mrlje na odjeći, što također može biti veliki plus kada ste ujutro u žurbi. Također sadrži manje parfema od običnih ulja za tijelo, što je posebno dobro za one s osjetljivom kožom.