Kuhinja

Brzinski trik protiv neugodnih mirisa iz hladnjaka

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Veoma jednostavan trik s namirnicom koju već imate u svojoj kuhinjiKoliko puta vam se dogodilo da otvorite hladnjak i zapuhne vas neugodni miris. Izvadite apsolutno sve stvari i provjerite rok trajanja, no na kraju u pitanju bude tek otvoreni mesni narezak ili sir koji nisu za baciti, ali ipak puštaju miris. 


Mirisi iz hladnjaka su posve normalni i ne znače da ne vodite brigu oko svoje kuhinje i namirnica. Povremeno se dogodi da kupimo namirnicu koja ima intenzivniji miris koji preuzme primat. Trebamo cijeli hladnjak oprati i riješiti se dotične namirnice? Ne potpuno – postoji jedan jednostavan trik uz pomoć kojeg neutralizirate neugodne miris iz hladnjaka. 


Prije svega sve otvorene namirnice trebate pohraniti u posude koje  možete zatvoriti. Ne samo da će namirnice tako dulje trajati nego ćete spriječiti miješanje raznih mirisa. No, ako ste, primjerice ostavili otvoren omiljeni sir te je on pustio miris, jedino što vam može pomoći jest svježa kava. 
Kava ima sposobnost upiti i neutralizirati neugodne mirise. Uz to taj prah širi lijepi miris. Jednostavno u hladnjak u maloj posuditi stavite svježe mljevenu kavu. Možete je držati par dana, do tjedan dana i ako se u međuvremenu niste riješili neugodnih mirisa, samo zamijenite sa svježom kavom.