Prizivamo proljeće

Botticelli valovi najnoviji su hit u svijetu frizura. Idealni su za dugu kosu

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Dugokose cure, oprez! Ovom prekrasnom frizurom možete vješto istaknuti svoju lavlju grivu

Želite li svojoj dugoj kosi dati romantičan izgled? Onda su Botticelli valovi prava stvar za vas! Trend frizura ove godine konkurira čak i klasičnim valovima za plažu. Zahtijeva gotovo nikakav napor oko stiliziranja, a izgleda super prirodno i glamurozno u isto vrijeme. Ali što razlikuje trendi Botticelli valove od ležernih valova na plaži?


Jednostavno je: valovi na plaži puno su širi i oponašaju blage valove koji se stvaraju u našoj kosi nakon kupanja u slanom moru.


Botticellijevi valovi, s druge strane, puno su definiraniji jer su manji pramenovi upleteni u valove.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Emili Sindlev (@emilisindlev)Sanjivi valoviti izgled inspiriran je slikama talijanskog renesansnog umjetnika Sandra Botticellija, što objašnjava i ime trenda.


U svojim djelima, kao što je “Rođenje Venere”, naslikao je brojne žene s dugom, kovrčavom kosom, koja je danas poznata pod nazivom frizure Botticelli valovi.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Simone Ashley (@simoneashley)Kako stilizirati Botticellijeve valove preko noći 


Ako ste već blagoslovljeni laganim valovima ili kovrčama, možete se veseliti svojim prirodnim Botticelli valovima.


Za mekani i sanjivi izgled možete ojačati strukturu kose puderastim sprejevima, a trebali biste se kloniti ljepljivih proizvoda i ulja za kosu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli TOM SMITH HAIR STYLIST (@tomsmithhd)Međutim, ako imate ravnu kosu, Botticelli valove možete napraviti i sami uz malo truda. Iznenadit ćete se – ostavljamo po strani uvijače i pegle za ravnanje kose za romantični izgled. Botticelli valovi nastaju dok se opuštate i spavate. Evo kako to funkcionira: nakon tuširanja vlažnu do ručnikom osušenu kosu podijelite na nekoliko dijelova.


Što je kosa deblja, trebate napraviti više pojedinačnih dijelova. Zatim ispletite svaki dio kose zasebno i učvrstite ga gumicama. Pletenice ostavite u kosi preko noći i ponovno ih raspletite kad ustanete. Dobivene Botticelli valove malo olabavite prstima i oblikujte ih fenom i vaša prekrasna frizura je gotova!