#HairStyle

Blorange: Kakva je to boja kose i zašto je želimo odmah sad?

Dijana Ljubanović

FOTO/IG @aggynessscobie

FOTO/IG @aggynessscobie

Toplo sunce, cimet i nijanse karamela u kosi su trend koji baš volimo...Što se tiče boje kose, riječi su škakljive. Vizija jedne žene o toploj plavoj boji kose može biti vizija druge žene o narančastoj boji kose. Vaš frizer za kosu kaže: “Igre nijansi se ističu”, a vi vidite narančaste pruge. A što se tiče trenda plave boje kose, jezične nijanse postaju još složenije. Pa jednom zauvijek, što je blorange boja kose i kako je nositi?


Topla, a ne hladna plava je Blorange boja kose


Ako biste doslovno dekonstruirali pojam blorange, to bi bila kombinacija “plavuša” i “narančasta”. No blorange je trend, a ne specifična nijansa boje kose. Sve je u vezi s pojavom toplijih tonova u boji kose.


Vidimo oživljavanje osunčane kose prirodnog izgleda. Hladni pepeljasti tonovi su lijepi, ali nisu prirodni. Uvlače svjetlost, nisu reflektirajući. Kad razmišljamo o blorangeu, mislimo prirodno. Kao one nijanse koje poprimi dječja kosa postaje nakon igranja na suncu.
Toplije, medene i zlatne nijanse su nijanse puno zdravije za kosu, jer kosu ne morate podizati toliko sredstvom za osvjetljavanje ni blajhati da bi prirodne tople tonove kose pretvorili u hladne.Blorange boja kose je lakša za održavanje


Prelazak s leda na začin zahtijevat će mnogo manje održavanja i nanijeti puno manje štete kosi. Topliju boju kose puno je lakše održavati jer je prirodnijeg izgleda. Ako želite kosu koja se lako održava, samo se opustite s malo topline.


Od blijede boje breskve do ružičastog zlata


Postoji mnogo opcija unutar spektra blorange. Mnogi poznati stilisti svoje klijente prebacuju s ledeno plave boje kose prebacuje u zlatno plave, pšenično plave i jagodaste plave nijanse kose. Oni pak s dubljom, tamnijom plavom bojom kose i smeđom bojom kose istražuju tonove karamele ili cimeta. Mnogi kosu zagrijavaju zlatnim medenim tonovima pomoću formula koje kombiniraju zlatno plavu boju kose i bakrenu zlatnu boju kose. A senzacija boje kose u ružičasto zlatnoj nijansi još je uvijek jedna od omiljenih.


Ružičasto-zlatne boje za kosu djeluju očaravajuće na mnoge ljude. Možete nagnuti prema više crvene ili više ružičaste u formuli, ovisno o tonalitetu kože. Na tamniju kožu, na primjer, dodaje se više crvene boje jer joj to izvrsno pristaje. Na svjetlijoj koži formula više naginje ružičastoj strani za bolji efekt.Ako želite prijeći na Blorange boju kose


Ako ste dugo bili ledena plavuša ili ste nosili neku drugu boju hladnih tonova i odlučili ste prihvatiti topliji, plavi ton, možda biste ga željeli uzimati u fazama. Malo po malo. S tek nekoliko kapi narančaste ili tople svijetlosmeđe u vašoj blijedoj, hladnoj nijansi plave…


Takošer, jedan mali korak mogao bi biti dodavanje nekoliko toplijih ili neutralnih bež ili pšeničnih nijansi u boju vaše kose, kako biste oku dali vrijeme za prilagodbu. Još je jedna mogućnost zamoliti svog frizera da nanese topli zlatni toner koji će vam dati više sjaja, ali će postupno i prirodno izblijedjeti tijekom sljedeća četiri do šest tjedana. I dok blorange tonovi mogu laskati osobama svijetle puti i zlatnim tonovima kože, ljudi s rumenim ili crvenim podtonom trebaju se kloniti ovih nijansi jer će boja kose isticati crvenilo.Kako se brinuti za plavu kosu


Kao i svaka nijansa obojene kose, plava boja trajat će duže ako se prema njoj ponašate poput nježne tkanine. To znači nježno pranje šamponom bez sulfata dizajniranim za obojenu kosu; ispiranje hladnom vodom; što rjeđe šamponiranje i unošenje suhih šampona u svoj život; održavanje vaše kose dobro pripremljenom kondicijskim tretmanima i maskama; izbjegavajte izlaganje UV zračenju, kloru i slanoj vodi i koristite kreme za oblikovanje koje vam omogućuju što češće preskakanje alata za termičko oblikovanje i kosu na zraku.