Kućne mace

Aktivnosti koje djeca mogu raditi s mačkama i stvoriti nezaboravne trenutke

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Psi nisu jedini kućni ljubimci koji mogu naučiti nove trikove.Djetinjstvo ispunjeno kreativnošću, igrom s kućnim ljubimcima i slobodom, pomoći će vašem djetetu da se lakše socijalizira, da razvije motoričke sposobnosti i empatiju. Kada vani pada kiša i poslije pisanja domaće zadaće, vaši najmlađi više ne mogu u svakom trenutku istrčati van, potaknite ih da se dobro zabave s kućnom macom.


Ovaj kućni ljubimac će jednako uživati u zajedničkim aktivnostima kao i dijete, a možete im se pridružiti i vi.


Kakve sve aktivnosti djeca mogu kreirati sa svojim macama, pročitajte u nastavku.


Naučite mačku novom triku
Psi nisu jedini kućni ljubimci koji mogu naučiti nove trikove, a nekoliko njih i djeca ih mogu lako naučiti. Možda će trebati malo strpljenja, ali mačke su potpuno sposobne naučiti izvoditi mnogo ponašanja na naredbu. Lako za početak s kojim će djeca uživati ​​je petica. Djeca mogu naučiti macu da im pruži šapu i to će biti jako simpatičan trik. Ovo je slatka vježba za izgradnju samopouzdanja za djecu, a mačke će voljeti dodatnu pažnju i nagrade nakon što uspješno odrade ovaj zadatak. Baci pet.


Smislite novu igru


Djeca izvrsno smišljaju načine za zabavu, a izmišljanje novih igara zabavan je način za to. Potaknite svoje dijete na stvaranje zabavne igre s mačkom. Može biti aktivna kao verzija skrivača ili kreativna igrica. Mačke uživaju u dodatnoj mentalnoj stimulaciji, a vjerojatno ćete primijetiti da vaša maca uzrokuje manje problema kada može koristiti mozak za igranje zabavnih igara umjesto uništavanja kuće. Može se penjati, skupljati loptice i dohvatiti stvari, piše Cat Time. 


Čitajte mački


Neka maca bude pored djeteta kada čita pa se dijete može igrati kao da čita maci. Zapravo, mačke su korištene za pomaganje mladim osobama s teškoćama u učenju da steknu povjerenje u svoje sposobnosti čitanja. Ovo je sjajna prilika da svom djetetu pomognete izgraditi samopoštovanje, ali i korisnu naviku čitanja.


Šetanje na povodcu


Hodanje na uzici nije za svaku mačku, ali možete nabaviti uzicu, povezati macu i izaći s njom u šetnju. Pobrinite se da imate siguran pojas i da nadzirete šetnju kako biste bili sigurni. Većina djece voljela bi ideju da izvede mačku u šetnju te će uživati u po pažnji koju će dobiti od ljudi koji prolaze. Dodatna vježba također će pomoći u sagorijevanju energije za vaše dijete i vašu mačku, a oni se mogu opustiti zajedno kad dođu kući, dajući vam malo mira i tišine dok jačaju svoju vezu.


Naučite govoriti mačji jezik


Važna lekcija koju djeca uče od svojih ljubimaca je kako neverbalno komunicirati. Ovo je lekcija koja se čak može primijeniti i na ljudski svijet jer će se djeca više moći družiti i povezivati ​​s drugim ljudima. Razumijevanje “jezika” kojim se mačke služe, od pokreta tijela do vokalizacije, može biti jako zabavno, pogotovo ako to uobličite kao učenje “mačjeg jezika”.


Izgradite utvrdu za mačku


Djeca imaju izvrsnu maštu i mogu koristiti gotovo sve kao igračke. Jastuci, deke i kutije mogu se koristiti za izradu zabavne utvrde koju djeca mogu dijeliti sa svojim mačjim pratiteljima. Mačke se zapravo osjećaju sigurnije kad imaju zatvorene prostore u kojima se mogu opustiti, a bliskost s djecom koju vole u sigurnom okruženju samo će ojačati njihovu vezu. Ovo je prilika za vašu djecu da pojačaju svoju kreativnost dok provode vrijeme sa svojim mačjim prijateljima.


Napravite neke DIY igračke za mačke


Igračke za mačke “uradi sam” mogu biti zabavan i lagan projekt umjetnosti i obrta, osobito na kišni dan. Djeca će voljeti vidjeti svoje mačke kako uživaju u igračkama koje su sami napravili. Ovo je još jedna aktivnost koja jača samopouzdanje i pomoći će vašem djetetu da postigne uspjeh. Svaku aktivnost koja uključuje škare i ljepilo nadgledajte, a čak se možete uključiti i u akciju.


Vaša će mačka također biti sretna što će se imati priliku igrati s novim igračkama zajedno s vašim djetetom.